Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie można zalogować się do konta samsung na smart tv

(Temat utworzony: 08-02-2018 08:46 AM)
51315 Wyświetlenia
yrkom75
Explorer
Opcje

Witam.

Od jakiegoś czasu nie mogę zalogować się do konta Samsung w ustawieniach telewizora. Tak samo w smart hub.

Komunikat: Nie można nawiązać połączenia z serwerem Samsung. Zaaktuakizuj oprogramowanie TV aby rozwiązać ten problem  (172)

Czy ktos zna co się kryje pod nr błędu?

Aktualizacja oprogramowania - brak nowego, więc nie ma co aktualizować.

0 Like
11 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MBgryf mamy taki temat o aktualizacjach naszych telewizorków.
Aktualizacje oprogramowania dla telewizorów - gdy widzicie nową - piszcie, podając numer wersji i mo...

Napisz tam info o nowej wersji softu dla modelu który posiadasz, dodaj info o dacie wydania tej wersji. Niech inni też wiedzą co powinni mieć na pokładzie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
MBgryf
Journeyman
Opcje

napisali:

Uzupelniam dane:

Kod modelu: UE55KU6000

wersja oprogramowania: T-JZL6DEUC-1201.6

Jeszcze nie testowałem rozwiązania z odłączeniem netu. 

Jak to nie przyniesie rezultatu to wypróbuję pomoc zdalną. Może to przyniesie pożądany efekt.

Wczoraj zrobiłem reset zgodnie z instrukcją podana w tym temacie https://eu.community.samsung.com/t5/Sprzęt-Audiowizualny/Logowanie-do-konta-Samsung-a-żądanie-aktual... a właściwie dwa resety i u mnie jak na razie TV po włączeniu loguie sie automatycznie do APP. Myslę, że jeden reset (nie mylić z resetem Smart Hub) oraz z odłączeniem od Internetu i  od zasilania na ponad 5 minut tez powinien wystarczyć. Podziękowania dla Szewcu72. :smileyhappy:

0 Like