04-01-2018 08:13 PM
Witam.
Od jakiegoś czasu nie mogę zalogować się do konta Samsung w ustawieniach telewizora. Tak samo w smart hub.
Komunikat: Nie można nawiązać połączenia z serwerem Samsung. Zaaktuakizuj oprogramowanie TV aby rozwiązać ten problem (172)
Czy ktos zna co się kryje pod nr błędu?
Aktualizacja oprogramowania - brak nowego, więc nie ma co aktualizować.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
09-01-2018 06:21 PM
@MBgryf mamy taki temat o aktualizacjach naszych telewizorków.
Aktualizacje oprogramowania dla telewizorów - gdy widzicie nową - piszcie, podając numer wersji i mo...
Napisz tam info o nowej wersji softu dla modelu który posiadasz, dodaj info o dacie wydania tej wersji. Niech inni też wiedzą co powinni mieć na pokładzie.
08-02-2018 08:46 AM — edytowano 08-02-2018 11:37 AM
napisali:Uzupelniam dane:
Kod modelu: UE55KU6000
wersja oprogramowania: T-JZL6DEUC-1201.6
Jeszcze nie testowałem rozwiązania z odłączeniem netu.
Jak to nie przyniesie rezultatu to wypróbuję pomoc zdalną. Może to przyniesie pożądany efekt.
Wczoraj zrobiłem reset zgodnie z instrukcją podana w tym temacie https://eu.community.samsung.com/t5/Sprzęt-Audiowizualny/Logowanie-do-konta-Samsung-a-żądanie-aktual... a właściwie dwa resety i u mnie jak na razie TV po włączeniu loguie sie automatycznie do APP. Myslę, że jeden reset (nie mylić z resetem Smart Hub) oraz z odłączeniem od Internetu i od zasilania na ponad 5 minut tez powinien wystarczyć. Podziękowania dla Szewcu72. :smileyhappy: