Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można nawiązać połączenia bezprzewodowego.

(Temat utworzony: 22-12-2019 01:41 PM)
1153 Wyświetlenia
approve
Apprentice
Opcje

Witam, wczoraj zakupiłem telewizor Samsung 7400. Podłączyłem go pod sieć wifi i wszystko było pięknie.
Dzisiaj próbowałem go znowu połączyć z siecią wifi po tym jak zaintalowałem powerline w pomieszczeniu z telewizorem. Od tego momentu telewizor widzi wszystkie sieci wifi, ale nie potrafi sie do nich podlaczyc (chyba ze zrobie sobie modem z pakietu internetu z telefonu). Powerline już wyjąłem, ale dalej nie potrafi się połaczyć z siecią, która działa bo wszystkie inne urządzenia z niej korzystają. Reset Smart Hub'a i "włącz/wyłącz" nie pomaga, reset routera też... Co robić?

0 Like
4 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@approve  Czy może podać dokładny model TV ? Jaki jest model marka Powerline ?

0 Like
approve
Apprentice
Opcje

TV -  UE55RU7402U.

Powerline  - TPLINK WPA4220 KIT.

Jak powerlinem podlacze sie przewodowo do telewizora to pisze mi ze jest polaczenie z routerem ale nie ma polaczenia z internetem. Natomiast jak chce bezprzewodowo z routerem to pisze ze nie moze sie polaczyc ani z routerem ani z internetem. :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@approve  Trochę się wyjaśniło, dlaczego masz, taki problem zaktualizuj TV do wer 1335 i też TPLINK WPA4220 KIT już sporo jest tematów z urządzeniami TPLINK.

0 Like
approve
Apprentice
Opcje

Zostawilem wylaczony telewizor na czas 20godzin, wlaczylem i wszystko dziala :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: