Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE55Q67RAT problem z listą kanałów Vectra

(Temat utworzony: 08-07-2019 01:37 PM)
5250 Wyświetlenia
Jakubar64
Journeyman
Opcje

Napotkałem przedziwny probem. Mam nowy telewizor Samsung QE55Q67RAT i abonament w VECTRA.

Przez miesiąc wszystko było OK. Kilka dni temu nagle całkowicie posypała mi się lista kanałów.

Standardowo lista kanałów w Vectra jest ułożona tematycznie, czyli od 100 - kanały ogólne, od 200 - sportowe, od 300 - popularno-naukowe itd.

U mnie kanały zaczynają się od 1000 i ułożyły się alfabetycznie.

Nie pomogło ani ponowne, wielokrotnie powtarzane automatyczne strojenie kanałów, ani reset telewizora do ustawień fabrycznych. Pomoc techniczna Samsunga też nic nie wskórała. Byli u mnie tecnicy z Vectry i bezradnie rozłożyli ręce.

Kiedy próbuję stroić do telewizji naziemnej - wszystko jest OK - kanały zaczynają się od 1.

Co ciekawe, kiedy stroję kanały do Vectry, przebiega to błyskawicznie. Wygląda to tak, jakby nie skanował kanałów, tylko skądś je sczytywał.

Szukałem w necie czy ktoś napotkał taki problem - i nic. Zarówno obsługa z Vectry jak i Samsunga, zgodnie twierdzą, że problem nie leży po ich stronie, i że nigdy się z czymś takim nie spotkali.

Oczywiście rozwiązałem problem eksportując listę kanałów, układając ją odpowiednio na kompie i ponownie importując do telewizora, ale to jest obejście problemu a nie rozwiązanie.

Proszę o pomoc lub sugestie.

13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jakubar64  Masz już najnowszy firmware wer 1303 ?

0 Like
Jakubar64
Journeyman
Opcje

Oczywiście, że tak :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jakubar64  A czy w opcji Wybór operatora masz wybrane pozostałe ?

0 Like
Jakubar64
Journeyman
Opcje
Nie. Mam wybraną Vectrę
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy Vectra ma takie ustawienia jak to jest w UPC wiem że czegoś takiego nie było Vectrze 

Przechwytywanie.PNG

0 Like
Jakubar64
Journeyman
Opcje
Ustawienia Vectry to:
Częstotliwość: 266000 KHz
Modulacja 64 QAM
Szybkość transmisji symboli: 6875 KS/s
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jesli masz takie ustawienia od Vectry to powinno być ok. Ciężko mi jest znaleś u nich instrukcje do tego modułu na stronie.

0 Like
Jakubar64
Journeyman
Opcje
Wszyscy mówią, że powinno być ok. Problem w tym, że nie jest :smiling-face:
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jakubar64  Może problem jest po stronie TV ale też może być po stronie sieci Vectry. Pozostaje podłączyć inny TV i wtedy można to stwierdzić gdzie jest problem.