Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa Youtube na SmartTV

(Temat utworzony: 11-06-2018 11:03 AM)
26339 Wyświetlenia
Karola88
First Poster
Opcje

Od kilku dni nie działa Youtube na moim Smart tv, zaznaczę że tv został zakupiony w lutym i do tej pory nie było problemu z działaniem youtube. Co najdziwniejsze bez problemu działa większość filmów z nieoficjalnych kanałów natomiast podczas próby włączenia teledysku z kanału VEVO po kilku sekundach nieudanego ładowania teledysku wyświetla się komunikat "Wystąpił błąd spróbuj ponownie później. Zgłoś ten identyfikator, żeby pomóc nam rozwiązać problem: 9695WJRK55B7". I za każdą nieudaną próbą oczywiście nr identyfikatora jest inny. Czy coś możecie poradzić ? 

0 Like
9 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Napisz proszę, jaki model telewizora posiadasz. Rozumiem, że sama aplikacja uruchamia się, a nie możesz tylko odtworzyć niektórych materiałów.

0 Like
lukaszstepien
Apprentice
Opcje

Witam,

Mam podobny problem. Od kilku dni YT działa różnie ale zazwyczaj nie działają teledyski.  W moim odczuciu tak jak by zapełanił się jakiś bufor w TV.  Po restarcie YT działają  2-3 filmy z muzyką a później ciągle yt doczytuje i kończy się informacją o błędzie. Model który posiadam to UE43MU6172

0 Like
fxmichal
Student
Opcje

No niestety mam podobnie - w apce nie działa większość teledysków. W tym chyba żadnego zagraniczniego nie udało się uruchomić. Objawy podobne "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.  /.../ Identyfikator 44GZ WDB0 20B7"

Telewizor to UE55MU6172

Co ciekawe w przeglądarce uruchomionej w tym samym telewizorze wszystkie teledyski w youtube działają jak należy. 

0 Like
Karola88
First Poster
Opcje

Model tv to Samsung UE43M5572

Sama aplikacja Youtube działa - można wyszukać filmiki/teledyski odtwarzają się niektóre ale głównie te niemuzyczne i polskie, o VEVO można zapomnieć. Pomyślałam, że być może aktualizacja ma jakiś błąd i przy następnej dojdzie poprawka natomiast na tą chwilę jest bez zmian, sytuacja trwa ok 5 dni.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Czy próbowaliście przeinstalować aplikację YT?

Sprawdzałem na moim qledzie i w przypadku tego modelu wszystko jest ok.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
lukaszstepien
Apprentice
Opcje

U mnie to nie pomogło. Ani restart ustawień ani przeinstalowanie YT, natomiast przytrzymanie przycisku cofnij do zamknięcia wszystkich aplikacji w "tle" i uruchomienie yt daje nadzieje na poprawę. Jestem w trakcie tesotowania.

0 Like
Karola88
First Poster
Opcje

Witam, 

Wczoraj wróciłam z pracy i jedyne co mogłam zrobić jako kobieta to restart routera i odłączenie tv od zasilania. Tak zrobiłam i poszłam spać wstałam rano, odpalilam tv i yt i wszystko działa (póki co) bez zarzutu- wszystkie teledyski i filmiki ładują się normalnie 😉 a jak u Was?

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

W zaistniałej sytuacji zachęcam Was do kontaktu z infolinią i prośbą o zresetowanie aplikacji.
Aktualnie infolinia nie notuje zgłoszeń odnośnie aplikacji Youtube, ale weryfikując symptomy przez Was opisane, prawdopodobnie jest to kwestia streamingu video.

0 Like
fxmichal
Student
Opcje

Ja sprawdziłem działanie jakoś krótko po północy. I o dziwo - wszystko zaczęło działać jak należy. 

Jedyne co zrobiłem to wyłączyłem apkę przez przytrzymanie przycisku "cofnij" a wcześniej robiłem to kilkukrotnie bez efektu.