11-06-2018 11:03 AM – ostatnio edytowany 15-04-2019 09:23 AM przez RadekK
Od kilku dni nie działa Youtube na moim Smart tv, zaznaczę że tv został zakupiony w lutym i do tej pory nie było problemu z działaniem youtube. Co najdziwniejsze bez problemu działa większość filmów z nieoficjalnych kanałów natomiast podczas próby włączenia teledysku z kanału VEVO po kilku sekundach nieudanego ładowania teledysku wyświetla się komunikat "Wystąpił błąd spróbuj ponownie później. Zgłoś ten identyfikator, żeby pomóc nam rozwiązać problem: 9695WJRK55B7". I za każdą nieudaną próbą oczywiście nr identyfikatora jest inny. Czy coś możecie poradzić ?
11-06-2018 01:01 PM
Cześć Karola88,
Napisz proszę, jaki model telewizora posiadasz. Rozumiem, że sama aplikacja uruchamia się, a nie możesz tylko odtworzyć niektórych materiałów.
11-06-2018 02:55 PM
Witam,
Mam podobny problem. Od kilku dni YT działa różnie ale zazwyczaj nie działają teledyski. W moim odczuciu tak jak by zapełanił się jakiś bufor w TV. Po restarcie YT działają 2-3 filmy z muzyką a później ciągle yt doczytuje i kończy się informacją o błędzie. Model który posiadam to UE43MU6172
11-06-2018 03:02 PM
No niestety mam podobnie - w apce nie działa większość teledysków. W tym chyba żadnego zagraniczniego nie udało się uruchomić. Objawy podobne "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później. /.../ Identyfikator 44GZ WDB0 20B7"
Telewizor to UE55MU6172
Co ciekawe w przeglądarce uruchomionej w tym samym telewizorze wszystkie teledyski w youtube działają jak należy.
11-06-2018 04:18 PM
Model tv to Samsung UE43M5572
Sama aplikacja Youtube działa - można wyszukać filmiki/teledyski odtwarzają się niektóre ale głównie te niemuzyczne i polskie, o VEVO można zapomnieć. Pomyślałam, że być może aktualizacja ma jakiś błąd i przy następnej dojdzie poprawka natomiast na tą chwilę jest bez zmian, sytuacja trwa ok 5 dni.
11-06-2018 08:36 PM
Czy próbowaliście przeinstalować aplikację YT?
Sprawdzałem na moim qledzie i w przypadku tego modelu wszystko jest ok.
11-06-2018 08:41 PM
U mnie to nie pomogło. Ani restart ustawień ani przeinstalowanie YT, natomiast przytrzymanie przycisku cofnij do zamknięcia wszystkich aplikacji w "tle" i uruchomienie yt daje nadzieje na poprawę. Jestem w trakcie tesotowania.
12-06-2018 09:21 AM
Witam,
Wczoraj wróciłam z pracy i jedyne co mogłam zrobić jako kobieta to restart routera i odłączenie tv od zasilania. Tak zrobiłam i poszłam spać wstałam rano, odpalilam tv i yt i wszystko działa (póki co) bez zarzutu- wszystkie teledyski i filmiki ładują się normalnie 😉 a jak u Was?
12-06-2018 12:13 PM
Cześć Karola88, fxmichal, lukaszstepien,
W zaistniałej sytuacji zachęcam Was do kontaktu z infolinią i prośbą o zresetowanie aplikacji.
Aktualnie infolinia nie notuje zgłoszeń odnośnie aplikacji Youtube, ale weryfikując symptomy przez Was opisane, prawdopodobnie jest to kwestia streamingu video.
12-06-2018 02:42 PM
Ja sprawdziłem działanie jakoś krótko po północy. I o dziwo - wszystko zaczęło działać jak należy.
Jedyne co zrobiłem to wyłączyłem apkę przez przytrzymanie przycisku "cofnij" a wcześniej robiłem to kilkukrotnie bez efektu.