Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szukasz telewizora? Pomożemy! :)

(Temat utworzony: 29-11-2024 04:06 PM)
186 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Czas, kiedy decydujemy się na zakup nowego telewizora dla wielu z Nas jest okresem długich wędrówek po sklepach czy też wielogodzinnym przeglądaniem ofert i opinii w internecie.

Postanowiłem, że ułatwię Wam wybór przedstawiając trzy modele świetnych telewizorów, które oferują bardzo dobrą jakość obrazu, a cena oscyluje w zakresie 3000 zł.

UE50RU7472U.jpg

Samsung UE50RU7472U, znajdziecie go w cenie od 2600 zł. Jeden z najbardziej popularnych telewizorów z rocznika 2019. Najważniejsze cechy to:

• Smart TV z najnowszymi aplikacjami.
  • Bluetooth do bezprzewodowego połączenia z audio.
  • Smart pilot do intuicyjnego sterowania telewizorem.
  • Wbudowany tuner telewizji naziemnej, kablowej i satelitarnej.

QE55Q6FNA.jpg

Samsung QLED QE55Q6FNA. Za nieco ponad 3200 zł dostajecie telewizor QLED w technologii gwarantującej nową jakość generowanego obrazu. Dodatkowo otrzymujecie:

• Tryb Ambient Mode dla nowych doznań wizualnych

UE49NU8072.jpg

Samsung UE49NU8072, legendarna seria ósma określana też jako telewizorem dla graczy. 

• Tryb Game Mode zapewnia najlepsze warunki do grania.

Telewizory, które Wam zaproponowałem, moim zdaniem są najlepszym wyborem przy ograniczonej kwocie ok. 3000 zł.

Ostateczną decyzję oczywiście pozostawiam Wam 😎

Cześć 🖐

268 Odpowiedzi
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Powiem Ci ze dylemat jest duży 😉 sam bym się zastanawiał. Ja powiem tak OLED to lepsza czerń jeżeli oglądasz filmy w nocy w zaciemnionym pokoju. Jeżeli jesteś zadowolony z jakości obrazu i czerni którą masz to szedł bym w rozmiar. Bo jak by nie patrzeć rozmiar robi większe wrażenie. Osobiście mając miejsce itp szedł bym nawet powyżej ale to już projektory tylko.
0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Też u mnie jest 60/40 na rozmiar:) tyle że z 86 na 98 nie ma takiego przeskoku jak np miałem z 65 na 86 to już byl kosmos, prawie pół metra szerokości ekranu więcej a tutaj około 25cm. Akurat z tego modelu jestem zadowolony jeśli chodzi o ogladanie filmow nocą i ciemnych filmow bo wyższego modelu led od tego co mam nie było więc jest naprawdę ok. Ale dylemat nadal jest bo wydatek spory między 20-25 tyś. I pewnie po dwóch latach nie będę zmieniał jak w tym wypadku 😅
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Skok na pewno mniejszy bo pomiędzy nie miałeś 75 cali. Ale różnica i tak będzie. Zapewne to będzie ostatni tv większych nie robią seryjnie za w miarę przyzwoitą kasę. Jakbym miał kasę to bym brał tyle że drugi dylemat bym miał czy nie pójść w projektor nawet ten krótkiego rzutu ze specjalnym ekranem jeżeli nie masz typowo pomieszczenia. Oczywiście zależy co kiedy oglądasz tv ma na pewno swoje plusy. Ja np w dzień nigdy nic nie oglądam i można wtedy pójść np w 120 cali skok by już był 😉

Więc zawsze kiedyś wyżej można pójść 😀 nie wiem jak duże masz pomieszczenie jak daleko siedzisz bo to też różnicę daje. Im dalej tym mniejszy się ekran robi albo tym większy ekran trzeba. Mi np 100 cali z około 3.5 metra jest ok.
0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Oglądanie filmów wieczorem i konsola😁 jak gram siedzę ze 2m może nawet mniej od tv. A w projektory jakieś nawet laserowe z tym ekranem do nich to nie chce się w to bawić. Tv to tv 😁
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
To tylko propozycja jak się ma miejsce i chce naprawdę duży ekran z kinowymi wrażeniami to tylko projektor zostaje. No ale jak kto tam chce to jeżeli chcesz mieć większy to idz w wielkość. Kiedyś może oledy stanieją albo jeszcze coś powstanie to wtedy wymienisz może na nowszy lepszy większy. Liczy się to tu i teraz czego chcesz jak jakość odpowiada to nie ma nad czym się zastanawiać iść w wielkość. Bo gdyby ci jakość nie odpowiadała dawno byś miał oleda on też ma swoje minusy jak każda technologia.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Wszystko zależy jak duże ma Pan pomieszczenie i czy bardziej nie zaszkodzi ten ekran niż polepszy mam oglądalność?
Telewizory Full HD – na każdy cal przekątnej przypada od 4 do 4,5 cm odległości.
Telewizory Ultra HD (4K) – na każdy cal przekątnej przypada 2,1 cm odległości.
Co do technologii OLED jej kolory są zdecydowanie bardziej nasycone, ale musimy też bardziej o tą matrycę dbać. Proszę sobie przemyśleć wszystko na spokojnie.
0 Like
m4tekt
Voyager
Opcje
Dzień dobry. Zachęcony promocją i dobrą ceną skusiłem się na wyżej wymieniony tv. Kilka recenzji czytałem, i wychodzi, że to całkiem udany produkt, ale może ktoś z Was go ma? Jak się sprawdza?
0 Like
m4tekt
Voyager
Opcje
No również czytam i widzę, że ten model qn85d jest odpowiednikiem tego wynalazku. Zakup to 7200 bodajże, więc cena chyba atrakcyjna. Zobaczymy jak przyjdzie. Byłem zdecydowany na LG b4, ale recenzje były mocno średnie i myślałem czekać na promocję C4, no ale tam cena powyżej 10 kafli.
0 Like
gqx
Pathfinder
Opcje
Witam, czy lepiej kupić zeszłoroczny QE43QN90C czy tegoroczny QE43QN90D dzieli je ok. 1000 zł różnicy. Poza tym w czym jest lepszy LG OLED42C41LA ?
Pozdro
0 Like
gqx
Pathfinder
Opcje
Dolby vision nie ale dolby surround tak.
0 Like