Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szukasz telewizora? Pomożemy! :)

(Temat utworzony: 29-06-2019 02:28 PM)
6932 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Czas, kiedy decydujemy się na zakup nowego telewizora dla wielu z Nas jest okresem długich wędrówek po sklepach czy też wielogodzinnym przeglądaniem ofert i opinii w internecie.

Postanowiłem, że ułatwię Wam wybór przedstawiając trzy modele świetnych telewizorów, które oferują bardzo dobrą jakość obrazu, a cena oscyluje w zakresie 3000 zł.

UE50RU7472U.jpg

Samsung UE50RU7472U, znajdziecie go w cenie od 2600 zł. Jeden z najbardziej popularnych telewizorów z rocznika 2019. Najważniejsze cechy to:

• Smart TV z najnowszymi aplikacjami.
  • Bluetooth do bezprzewodowego połączenia z audio.
  • Smart pilot do intuicyjnego sterowania telewizorem.
  • Wbudowany tuner telewizji naziemnej, kablowej i satelitarnej.

QE55Q6FNA.jpg

Samsung QLED QE55Q6FNA. Za nieco ponad 3200 zł dostajecie telewizor QLED w technologii gwarantującej nową jakość generowanego obrazu. Dodatkowo otrzymujecie:

• Tryb Ambient Mode dla nowych doznań wizualnych

UE49NU8072.jpg

Samsung UE49NU8072, legendarna seria ósma określana też jako telewizorem dla graczy. 

• Tryb Game Mode zapewnia najlepsze warunki do grania.

Telewizory, które Wam zaproponowałem, moim zdaniem są najlepszym wyborem przy ograniczonej kwocie ok. 3000 zł.

Ostateczną decyzję oczywiście pozostawiam Wam 😎

Cześć 🖐

268 Odpowiedzi
MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Różnica jest zauważalna w jasności i nasyceniu kolorów. Tak wyczytałem. Najlepsza matryca jest w S95D, QD-OLED III gen. W S94D Samsung losowo montuje też wyświetlacze WRGB. Więc raczej skłaniam się do zakupu S95C z tamtego roku.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak się zdecydujesz na zakup S95C to daj znać.

0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Witam, serdecznie. Stoję przed wyborem Telewizora 55 cali.. 

TV będzie uzywany nie zbyt często (Nie codziennie, bardziej bym powiedzial 2 tygodnie na 2 miesiace), aczkolwiek troszke bardziej intensywnie. Głównie do Netflixa itp. Xboxa. Raczej nie beda ogladane na nim programy typu TVP info czy TVN 24 ze stalym paskiem informacji. Co do nasłonecznienia pomieszczenia tu problemu nie ma że względu na rolety zewnętrzne. 

Modele brane pod uwagę: 

55" OLED 95C (QD-OLED)

55" OLED 95D (QD-OLED) 

55" Neo QLED QN92D (2024)

Zakup planuje pod koniec roku, że względu na różne promocję tj. Black Friday, Wychodzące nowe modele w 2025.

Czy są tu może użytkownicy w/w modeli i mogli by się podzielić opiniami? Pozdrawiam serdecznie. 
0 Like
MATIX00
Apprentice
Opcje
Po zakupie projektora samsung freestyle gen 2 zastanawiam się nad wyrzuceniem tv z salonu ,jakość powala obraz rewelacyjny dźwięk idealny i masz wszystko to samo co w tv ,jeżeli masz taką sytuację to najlepsze rozwiązanie po zakupie lepszego tv później projektor przyda się do innych rzeczy czyli oglądanie na zewnątrz a uwierz mi na zewnętrznej elewacji(tynk ostry) oglądałem z rodziną i byliśmy zachwyceni osobiście polecam ale Ty decydujesz
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze, że nie myślałem nawet nad projektorem. Zgłębię temat na pewno.
0 Like
MATIX00
Apprentice
Opcje
Polecam naprawdę mały do tego z powerbankiem 3 h odtwarzania w ciągłości jestem bardzo zadowolony nie spodziewałem się że będę taki zadowolony
0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Dzięki wielkie. Czyli nie ma takiej różnicy między 95C a 95D żeby dopłacać ponad 1500 zł? Załóżmy, że pod koniec roku 95D spadnie do aktualnej ceny 95C? Oglądałem recenzje na YOuTube i porównania, ale to jak dla mnie bardzo "Sponsorowane" materiały.
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Widać,główna różnica jest powłoką matrycy połysk vs mat. Czerni będzie bardziej czarna chyba na połysku? Czy w 95C jest również Bixby w języku PL? 95D chyba jest Bixby PL w wersji lite?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ForzaGigi  napisał(a):
Czy w 95C jest również Bixby w języku PL? 95D chyba jest Bixby PL w wersji lite?

S90C/S95C nie posiada Bixby w języku polskim. Na razie język polski dostępny jest tylko dla telewizorów z 2024 r., a w przyszłości ma trafić do TV z 2023 r. za sprawą aktualizacji oprogramowania.

Bixby Lite po polsku w telewizorach Samsung z 2024 roku
https://news.samsung.com/pl/bixby-lite-po-polsku-w-telewizorach-samsung-z-2024-roku

Premek1988
Pathfinder
Opcje
Witam od jakiegoś czasu bije się z myślami, na co mam się zdecydować. Posiadam tv 86" led z podświetleniem wielopunktowym naprawdę tv ok, ale chcę zmienić i zastanawiam się czy zostać przy technologii led i zmienić na 98"? Czy zmienić na 83"-85" OLED? Część znajomych co mają OLEDy namawiają na OLED bo jak już raz kupię to nic innego nie będę chciał, inni zaś mówią żeby iść w rozmiar i kupić większy. Może tutaj ktoś fachowo doradzi? 😁
0 Like