20-01-2021 12:59 PM — edytowano 20-01-2021 01:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Pytanie, czy u Was działa Multi View, jeżeli uruchomicie na tv aplikację, np.: Netflix lub YouTube?
U mnie owa funkcja działa tylko wtedy, kiedy na tv oglądam tv kablową, satelitarną lub po HDMI konsole. Kiedy odpalę jakąkolwiek aplikację, wówczas funkcja jest niedostępna - i niestety chyba to tak działa w naszym kraju.
U innych narodowości wygląda to tak: https://www.youtube.com/watch?v=DzV60vtJHN8&t=144s , na stronie US również możemy przeczytać (https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00086522/), że na tv można wyświetlać materiał z różnych źródeł, m.in. z takich jak aplikacje... Ciekawe kiedy owa funkcja, w pełni możliwości zacznie działać i u nas? 😞 Owe ograniczenie Multi View mocno mnie rozczarowało! Ja, na tv, głównie korzystam właśnie z aplikacji i w tym momencie funkcja jest ale jak by jej nie było 😞 szkoda!
- Tagi:
- Multi View
- QLED
24-01-2021 08:24 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Buba67 Dokładnie ten sam TV z innym telefonem powinno wszystko działać. Szkoda, że teraz Samsung nie zamieszcza, takiej informacji jak było to kiedyś.
28-01-2021 08:34 AM — edytowano 28-01-2021 09:08 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Koresponduje z działem technicznym Samsunga i od nich coś takiego otrzymałem
"Brak możliwości używania aplikacji Multi-View i aplikacji jednocześnie może wynikać z ograniczeń nałożonych przez jej dostawce w tym przypadku YouTube."
Tłumacząc im, że z YouTube owa funkcja działa (posiłkując się zamieszczoną tutaj informacją z tv serii Q9, dzięki raz jeszcze @Buba67 ), to odpowiedzieli: "Producent aplikacji może sam decydować o warunkach w jakich będzie używana aplikacja. Informacje o nakładanych ograniczeniach i dostępności funkcji nie są nam udostępniane przez wydawców."
Czyli możliwe, iż aplikacja jest inaczej pisana na modele, np. Q8 i Q9, a inaczej na Q6 i stąd owe ograniczenie w funkcji MultiView. Nie chcę mi się w to wierzyć, by dla tego samego systemu Tizen (jeżeli chodzi o wersję), takie Google pisało kilka aplikacji na różne modele tv, osobno dla Q9 i osobno dla Q6 - no ale może się mylę 😞
Może ktoś, na tym forum, ma tv podobny do mojego (Q6 z roku 2020) i to potwierdzi? Czy jestem jedyny tutaj z budżetowym modelem 😞 ?
@vdsl2 bynajmniej nic nie mówili, że to wina telefonu. Tutaj akcja dzieje się na tv. Co innego z funkcją wyświetlania obrazu z tv na telefonie, wówczas model telefonu ma znaczenie. Co też budzi u mnie pewne wątpliwości, bo telefon mam ten sam od 1,5 roku i z poprzednim tv, model UE43M5602, przesyłanie obrazu na telefon działało (no ale to już totalny bajer, mało istotny dla mnie - dużo bardziej mi zależy na pełnym funkcjonowaniu MultiView).
28-01-2021 10:21 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aplikacja YT jest taka sama we wszystkich modelach TV na 2020.
28-01-2021 10:59 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
aplikacja może być taka sama, tylko jakiś magik z Google mógł dopisać w kodzie warunek, że na wyższych modelach działać ma to a na niższych tamto... Celowość takiego zabiegu byłaby żadna 😞 Tak tylko teoretyzuje, na to co odpisał mi Samsung
16-06-2021 01:08 PM — edytowano 17-06-2021 08:49 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wczoraj na moim Q64T kolejną ułomność Multi View odkryłem. Chciałem podczas oglądanego meczu, na kanale TVP 4K (odbiór z anteny naziemnej, standard DVB-T2), udostępnić ekran z telefonu i zonk.
Ekran z telefonu wprawdzie się pojawił, ale wyłączył się obraz TVP 4K, pojawił się blue screen z komunikatem "Ta zawartość jest niedostępna w widoku Multi View." Kiedy przełączyłem się na inny kanał, z pozycji/widoku Multi View (mając ciągle podgląd z telefonu), obraz się pojawił, kiedy wróciłem na TVP 4K to ponownie niebieski ekran.
Może ktoś to u siebie sprawdzić, czy również tak macie?
16-06-2021 11:11 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Maciejwl Z TVP 4K są jakieś problemy jeśli chodzi o odbiór z DVB-T2.
Nie miałem problemu z MUX5 do czasu wprowadzenia TVP4 K.
Tak co jakiś czas jest u mnie na RU7472 i Q60RAT
16-06-2021 11:27 PM — edytowano 16-06-2021 11:30 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-06-2021 11:42 PM — edytowano 16-06-2021 11:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli chodzi o TVP 4K to nadaje HDR-HLG tak samo jest to w sieciach kablowych jak i SAT. Poza tym ten problem zgłosiłem do Emitela jeśli chodzi o zaniki sygnału. Jestem w 100% pewny że nie jest problem po stronie urządzenia bo na Sony w innej lokalizacji jest to samo.
Masz taki firmware?
16-06-2021 11:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Opisywany Twój problem jest całkowicie inny.
Ja jestem ciekaw, czy tv Samsung odbierając z anteny naziemnej kanał 4K jest w stanie uruchomić multi view czy nie - możliwe, że potrzebna będzie w przyszłości aktualizacja oprogramowania.
17-06-2021 12:08 AM — edytowano 17-06-2021 12:10 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wczoraj pojawiła się aktualizacja dla twojego TV wersja 2014.1.
https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55Q64TAUXXH/#downloads
Jeśli chodzi o Multi View 4K to może zadaj pytanie do Samsunga.