Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Multi View w Polsce

(Temat utworzony: 20-01-2021 12:59 PM)
1746 Wyświetlenia
Maciejwl
Navigator
Opcje

Pytanie, czy u Was działa Multi View, jeżeli uruchomicie na tv aplikację, np.: Netflix lub YouTube?

U mnie owa funkcja działa tylko wtedy, kiedy na tv oglądam tv kablową, satelitarną lub po HDMI konsole. Kiedy odpalę jakąkolwiek aplikację, wówczas funkcja jest niedostępna - i niestety chyba to tak działa w naszym kraju.

U innych narodowości wygląda to tak: https://www.youtube.com/watch?v=DzV60vtJHN8&t=144s , na stronie US również możemy przeczytać (https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00086522/), że na tv można wyświetlać materiał z różnych źródeł, m.in. z takich jak aplikacje... Ciekawe kiedy owa funkcja, w pełni możliwości zacznie działać i u nas? 😞 Owe ograniczenie Multi View mocno mnie rozczarowało! Ja, na tv, głównie korzystam właśnie z aplikacji i w tym momencie funkcja jest ale jak by jej nie było 😞 szkoda!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Buba67  Dokładnie ten sam TV z innym telefonem powinno wszystko działać. Szkoda, że teraz Samsung nie zamieszcza, takiej informacji jak było to kiedyś.

0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje

Koresponduje z działem technicznym Samsunga i od nich coś takiego otrzymałem

"Brak możliwości używania aplikacji Multi-View i aplikacji jednocześnie może wynikać z ograniczeń nałożonych przez jej dostawce w tym przypadku YouTube."

Tłumacząc im, że z YouTube owa funkcja działa (posiłkując się zamieszczoną tutaj informacją z tv serii Q9, dzięki raz jeszcze @Buba67 ), to odpowiedzieli: "Producent aplikacji może sam decydować o warunkach w jakich będzie używana aplikacja. Informacje o nakładanych ograniczeniach i dostępności funkcji nie są nam udostępniane przez wydawców." 

Czyli możliwe, iż aplikacja jest inaczej pisana na modele, np. Q8 i Q9, a inaczej na Q6 i stąd owe ograniczenie w funkcji MultiView. Nie chcę mi się w to wierzyć, by dla tego samego systemu Tizen (jeżeli chodzi o wersję), takie Google pisało kilka aplikacji na różne modele tv, osobno dla Q9 i osobno dla Q6 - no ale może się mylę 😞

Może ktoś, na tym forum, ma tv podobny do mojego (Q6 z roku 2020) i to potwierdzi? Czy jestem jedyny tutaj z budżetowym modelem 😞 ?

@vdsl2  bynajmniej nic nie mówili, że to wina telefonu. Tutaj akcja dzieje się na tv. Co innego z funkcją wyświetlania obrazu z tv na telefonie, wówczas model telefonu ma znaczenie. Co też budzi u mnie pewne wątpliwości, bo telefon mam ten sam od 1,5 roku i z poprzednim tv, model UE43M5602, przesyłanie obrazu na telefon działało (no ale to już totalny bajer, mało istotny dla mnie - dużo bardziej mi zależy na pełnym funkcjonowaniu MultiView).

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Aplikacja YT jest taka sama we wszystkich modelach TV na 2020.

0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje

aplikacja może być taka sama, tylko jakiś magik z Google mógł dopisać w kodzie warunek, że na wyższych modelach działać ma to a na niższych tamto... Celowość takiego zabiegu byłaby żadna 😞 Tak tylko teoretyzuje, na to co odpisał mi Samsung :winking-face:

0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje

Wczoraj na moim Q64T kolejną ułomność Multi View odkryłem. Chciałem podczas oglądanego meczu, na kanale TVP 4K (odbiór z anteny naziemnej, standard DVB-T2), udostępnić ekran z telefonu i zonk.

Ekran z telefonu wprawdzie się pojawił, ale wyłączył się obraz TVP 4K, pojawił się blue screen :smiling-face: z komunikatem "Ta zawartość jest niedostępna w widoku Multi View." Kiedy przełączyłem się na inny kanał, z pozycji/widoku Multi View (mając ciągle podgląd z telefonu), obraz się pojawił, kiedy wróciłem na TVP 4K to ponownie niebieski ekran.

multiview.jpg

Może ktoś to u siebie sprawdzić, czy również tak macie?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Maciejwl  Z TVP 4K są jakieś problemy jeśli chodzi o odbiór z DVB-T2.

Nie miałem problemu z MUX5 do czasu wprowadzenia TVP4 K.

Tak co jakiś czas jest u mnie na RU7472 i Q60RAT

20210615_180526.jpg20210615_181132.jpg

0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje
U mnie, jeżeli chodzi o samo TVP 4K, wszystko działa bardzo dobrze, jedynie kolory niekiedy są pojechanie, ale to zależy jaki materiał puszcza, widać, że się uczą. Ale same mecze są ok. (nie miałem żadnych braków sygnału). Problem jest tylko z Multi View 😞
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli chodzi o TVP 4K to nadaje HDR-HLG tak samo jest to w sieciach kablowych jak i SAT. Poza tym ten problem zgłosiłem do Emitela jeśli chodzi o zaniki sygnału. Jestem w 100% pewny że nie jest problem po stronie urządzenia bo na Sony w innej lokalizacji jest to samo.

Masz taki firmware?

0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje
Odbiegamy trochę od mojego pytania. Domyślam się, że nie masz muliview w tv? Ja mam problem z tą usługa, w sytuacji opisanej wyżej.

Opisywany Twój problem jest całkowicie inny.

Ja jestem ciekaw, czy tv Samsung odbierając z anteny naziemnej kanał 4K jest w stanie uruchomić multi view czy nie - możliwe, że potrzebna będzie w przyszłości aktualizacja oprogramowania.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wczoraj pojawiła się aktualizacja dla twojego TV wersja 2014.1.

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55Q64TAUXXH/#downloads

Jeśli chodzi o Multi View  4K to może zadaj pytanie do Samsunga.

0 Like