Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart pilot konfiguracja

(Temat utworzony: 13-12-2020 01:19 PM)
717 Wyświetlenia

Też mam ten problem

musol1992
Journeyman
Opcje

Witam posiadam tv samsung z smart pilotem oraz dekoder satilarny od lokalnego usługodawcy- fiberway . Podczas konfiguracji smart pilota nie ma tego usługodawcy na liscie, a wybranie innego z listy powoduje że testowe przełączanie kanałów nie działa. Taki sam dekoder jest uzywany z innym starszym tv Philipsa i tam wszystko działa i nie trzeba używać 2 pilotów. Pytanie czy w dużo nowszym tv samsunga jest szansa jakoś to skonfigurować czy trzeba się męczyć z dwoma pilotami!? Trochę wstyd że kilka lat starszy philips działa od razu a roczny samsung nie...

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Napisz jaki masz model TV i dekodera.
0 Like
musol1992
Journeyman
Opcje

Tv : QE65Q67RATXXH dekoder TVIP S-box v.530 (s530)

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Chyba nie uda się dodać ręcznie tego dekodera do TV. 

0 Like
musol1992
Journeyman
Opcje

Co masz na myśli pisząc dodać ręcznie? Nie ma jakiegoś automatycznego dostrajania się? Duuuzo starszy philips po podłączeniu od razu się skalibrował z tym dekoderem i śmiga tylko na pilocie philipsowym...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na liście nie znajduje mi fiberway więc nie jest możliwe dodanie tego dekodera. Może coś znajdę od innego dostawcy to wrzucę zdjęcia z mojego QLED Q60RAT.

Kamiloo007
First Poster
Opcje
Też sie podpinam dekoder tvip s-box v.530 tv samsung QE55Q67RAT nie moge zrobić smart z pilotem zeby tylko jednym obsługiwać nie moge znaleźć uslugodawcy dekodera
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kamiloo007  Jak widzę w necie to ludzie nie mogą też sparować innymi markami TV. 

0 Like