Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

MU6642 problem z obrazem 10bit HDR - obraz miga na biało

(Temat utworzony: 23-03-2020 09:45 AM)
1095 Wyświetlenia
miru
Journeyman
Opcje

Witam,

Od dłuższego czasu mam problemy z TV...zauważyłem że po godzinie lub dwuch oglądania (najczęściej) obraz na sekundę zaczyna migać na biało. Dzieje się to jedynie przy oglądaniu filmów UHD czyli 10bit + HDR. Nie ważne czy jest to Apple TV 4k czy Xbox one x. Oczywiście mam najnowsze oprogramowanie TV (1280), konsoli, Apple TV. Kabel HDMI również zmieniałem (Obecnie jabel z certyfikatem hdmi.org - 18Gb/s).

0 Like
15 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@miru  Proponuje, Ci kontakt z infolinią Samsung tel.22 607 93 33 sprawdzą, zdalnie co się dzieje z twoim TV.

Możesz też nagrać film z tym objawem i wysłać e-maila. https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/

0 Like
miru
Journeyman
Opcje

Spróbuje...ponownie...dzwoniłem w styczniu, ktoś miał oddzwonic...mamy koniec marca - taki support...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@miru  Nigdy nie miałem problemu z supportem. Czy problem też występuje z dysku/pamięci USB ?

0 Like
miru
Journeyman
Opcje

Niestety nie mam tak długiego filmu w 4k z hdr ale uruchomię kilka razy i sprawdzę. Najczęściej to się dzieje przy długich filmach 1h lub dłużej. Dzwoniłem do supportu, mają oddzowonić po południu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@miru  Czy był kontakt z tobą ?  Czy robiłeś test ?

0 Like
miru
Journeyman
Opcje

Niestety, nikt się nie odezwał (mieli dzwonić koło 14). Ściągnąłem kilkuminutowy filmik w 10 bitowej palecie i hdr. Nie zauważyłem żeby coś się działo, ale nie miałem tez czasu żeby puścić to w pętli na godzine i patrzyć czy coś się dzieje. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Twój TV nie ma liście Telewizory Samsung z Apple TV i AirPlay 2. Pełna lista modeli

Jeśli chodzi, o kontakt z tobą może jest inny numer telefonu w systemie.

Sprawdziłem u siebie na TV UE43RU7472 filmy około 2 godzin 4K HDR i 4k HDR+ z dysku i nie widzę żadnego problemu 

miru
Journeyman
Opcje

Wczoraj wieczorem dostałem smsa z informacja, że w dniu dzisiejszym ktoś zadzwoni. Faktycznie telefon był. Pan zrobił test, stwierdził, że z TV jest wszystko ok, że to wina innych urządzeń itd. Żebym wyłączył hdr, bo i tak nie mam 10 bitowej matrycy itp, itd. Temat uważam za zamknięty ponieważ szkoda czasu na takie zabawy. Rozważę zakup nowego TV. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@miru  Gdyby problem był, po stronie TV to występował od razu, a nie po godzinie.

0 Like