24-09-2019 10:52 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Report Inappropriate Content
Stałem się posiadaczem dwóch tv wyposażonych w pilot smart control. No niestety obecnie mam taka sytuację, że jednym pilotem steruję dwoma urządzeniami na raz stojących w dwóch różnych pomieszczeniach. Jest oczywiście opcja parowania pilota z tv ale nie rozwiązuje ona mojego problemu, po przeprowadzeniu opcji parowania sytuacja się nie zmienia. Chciał bym uzyskać taki stan aby każdy pilot był dedykowany do jednego urządzenia.
Proszę o informacje jak można tego dokonać. No nie chcę mi się wierzyć, że Samsung nie przewidział tego, że ktoś będzie chciał używać dwa tv w jednym domu.
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
24-09-2019 01:00 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Nie działają mi multimedia, nie odbsługuje plików multimedialnych. Okazuje się, że muszę dokupić tv box. W samsungu z poprzedniego roku wszystko mi działa.
Jak już wspomniałem mam teraz dwa tv samsung w domu i niestety obsługując który kolwiek tv pilotem obsługuje dwa na raz. Czyli okazuje się, że teraz jeszcze muszę zreztgnować z nowych fanych polotów dla, których te tv kupiłem i kupić beznadziejnie działające poloty na IR.
Powiedz jak tu się nie wk/....
24-09-2019 11:01 AM - last edited 24-09-2019 11:03 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Sew Już było pisane na forum, że nie ma możliwość technicznych. Jedyne rozwiązanie jest zakup klasycznych pilotów TM1240A. Nawet nie podałeś, jakie masz modele TV ?
24-09-2019 11:06 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
A takie.
UE65MU8002
UE43RU7472U
24-09-2019 11:07 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Jednym z atutów przemawiających za TV samsung był właśnie ten pilot.
24-09-2019 11:13 AM - last edited 24-09-2019 11:20 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
24-09-2019 11:23 AM - last edited 24-09-2019 11:35 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Urządzenia bluetooth powinny być przypisywane do siebie. A co będzie w sytuacji jak sąsiad bedzie miał pilot smart, będzie sterował moim tv...
Na falai pierwszego tv 65' kupiłem drugi 43'', który to okazał się porażką, dodatkowo nie dziła 90 % multimediów jak w rok starszej 65''.
Prawdopodobnie jako, że kupiłem go bezpośrednio w sklepie a nie przez internet Euro mi go już nie przyjmie...
24-09-2019 11:45 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Czy do tego UE43RU7472 masz najnowszy firmware wer 1315 ?Co do pilota możesz napisać Co można dodać/ulepszyć? Pomysły, sugestie.
Kiedyś była taka możliwość odseparowania, gdy mieliśmy tę samą markę a sterowanie było przez IrDA
24-09-2019 11:49 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Pierwsze co zrobiłem to pobrałem najnowszy soft.
24-09-2019 12:06 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Co Ci nie działa w tym 43 ?
24-09-2019 01:00 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Nie działają mi multimedia, nie odbsługuje plików multimedialnych. Okazuje się, że muszę dokupić tv box. W samsungu z poprzedniego roku wszystko mi działa.
Jak już wspomniałem mam teraz dwa tv samsung w domu i niestety obsługując który kolwiek tv pilotem obsługuje dwa na raz. Czyli okazuje się, że teraz jeszcze muszę zreztgnować z nowych fanych polotów dla, których te tv kupiłem i kupić beznadziejnie działające poloty na IR.
Powiedz jak tu się nie wk/....