Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Migotanie obrazu q74t

(Temat utworzony: 07-03-2024 11:18 PM)
945 Wyświetlenia
Bimber
Student
Opcje

Witam tlelewizor na gwarancji i miga obraz czasami tak ze się po prostu nie da oglądać  telewizor jeszcze na gwarancji.Czy ktoś z was miał taki problem i czy udało się rozwiązać ??

Bodek2
First Poster
Opcje

Dekoder wymieniony na nowy jakiś miesiąc temu. Nic nie pomogło. Myślę że tv do bani. A miał być taki super-skalowanie obrazu rewelacyjny procesor i lipa. Było kopić Sony. 

0 Like
PrzemoL82
Troubleshooter
Opcje
Niedawno byłem u znajomego który ma oleda LG i ma ten sam problem, wiec taki chyba urok lub utrapienie oledów, ja za żadne pieniądze nie kupił bym oleda, kolega dwa razy wysyłał na serwis i nic nie zrobili, jedyne co mu napisali to że tv jest ok a wypalenia i migotania moga pojawiać sie przy nieprawidłowym użytkowaniu i ogladaniu niewłaściwych treści, co miał na mysli niewiem.
0 Like
AsiaAsia92
First Poster
Opcje

Od jakiegoś czasu telewizor zaczął mi wariować. A mianowany na początku zauważyłam że ambilight mruga po wyłączeniu telewizora, do tego telewizor automatycznie w trakcie oglądania podkręcał sam wszystkie parametry obrazu na maxa. W kolejnym etapie zaczął migać ekran. W tej chwilii ekran wygląda tak jak na zdjęciu i mam wrażenie że dodatkowo strasznie elektryzuje całe pomieszczenie.

VideoCapture_20230719-180225.jpg

VideoCapture_20230719-180229.jpg

0 Like
skolsiwo
Voyager
Opcje
Co to za model TV?
Samsung Members Star ★★
Opcje

@AsiaAsia92  Czy chodzi o Tryb Ambient czy może o coś innego jak Philips Hue Sync TV dla telewizorów Samsung?

krystian9705
First Poster
Opcje
Witam wiecie może co szwankuje?
Otóż od paru dni ekran zaczyna migotac tak jak na filmie i w rytm migotania wydobywa się dziwny dźwięk słyszalny na dodanym filmie. Dźwięk dochodzi mniej więcej z lewego górnego rogu tv. Dzieje się tak nie ważne przy jakim źródle. 

#awaria #qled #tv
0 Like
krystian9705
First Poster
Opcje
Dodam, że reset telewizora i powylaczanie ulepszaczy nic nie daje, migotanie się ogranicza tylko jeżeli mocno zmniejszę jasność
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@krystian9705  Czy zgłaszaleś swój problem do Samsunga?

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

krystian9705
First Poster
Opcje
Nie, gdyż gwarancja skończyła się w październiku i zaczal bardzo szybko szwankować i chce spróbować naprawić go sam jeżeli to możliwe.
0 Like
Wojciech91
First Poster
Opcje

Cześć!

Przychodzę z dość nietypowym problemem z telewizorem SAMSUNG QE65Q67AAUXXH 65" QLED. Zaznaczę że szukałem i popróbowałem już większości porad w sieci i szczerze nie znalazłem mojego problemu, także mam nadzieje że Wy mi pomożecie.

Otóż sprawa wygląda tak: 

Problem występuje na odtwarzanych filmach,  niezależnie od platformy streamingowej z obrazem dzieje się podobnie i tylko i wyłącznie sam film czy serial, hud aplikacji czy telewizora pozostaje bez problemów. Nawet w przeglądarce na TV każdy film wygląda tak samo... Filmy z HDR zdecydowanie widać "lepiej" niż te bez. Testowałem też na PS5 Bez HDR w trybie gry nie zauważyłem problemów, jednak już w HDR obraz fixował... 

Miał może ktoś podobny problem? Dodam tylko że resetowałem telewizor do ustawień fabrycznych jak i mam najnowszą aktualizację ze strony. Z góry dzięki za pomoc!

0 Like