Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADNIK] Jak postępować, gdy pilot działa nieprawidłowo?

(Temat utworzony: 28-12-2018 02:12 PM)
69145 Wyświetlenia
RadekK
Hotshot
Opcje

pilot.jpg

Akcesorium, jakim jest pilot, może często ulegać usterce ze względu na intensywność jego eksploatacji.

Uszkodzenie pilota może wynikać zarówno z nieprawidłowego użytkowania, ale też z wady własnej produktu.

Podam kilka przykładów sytuacji, które mogą świadczyć o nieprawidłowej pracy pilota oraz wskazówki dotyczące weryfikacji jego działania.

1. Pilot uruchamia telewizor, ale żadne inne funkcje nie działają.
    > w tej sytuacji warto spróbować sparować pilot z telewizorem zgodnie z tą instrukcją.
  2. Telewizor w ogóle nie reaguje na polecenia pilota.
    > wkładamy nowe baterie,
    > sprawdzamy, czy telewizor wysyła sygnał. Jak to zrobić? Wystarczy włączyć aparat w naszym smartfonie i skierować front pilota w stronę obiektywu. Jeśli pilot wysyła sygnał, to będzie on widoczny na ekranie telefonu, w podglądzie zdjęcia.

Kiedy okaże się, że powyższe czynności nie przynoszą skutku, należy dostarczyć pilot do najbliższego autoryzowanego serwisu.

W serwisie pilot zostanie poddany szczegółowej diagnostyce, która pozwoli ustalić źródło usterki i zadecydować o formie jej usunięcia.

Aktualną listę serwisów znajdziecie na naszej stronie.

Wierzę, że powyższe wskazówki okażą się pomocne!

99 Odpowiedzi
Alexandra123
First Poster
Opcje
Witam, mam problem od 2 dni. Mam samsunga smart seria 7 i nagle pojawiła się ikona o słabych bateriach i bach pilot przestał działać, nie mam kompletnie diody. Baterie zmieniłam teraz na lepsze i nic to nie dało. Konfiguracja dwoma klawiszami też nic nie pomogła. Miał ktoś może podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc 🙂
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Alexandra123, najlepiej w takim przypadku zgłosić się z pilotem do najbliższego autoryzowanego punktu serwisowego: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
janmysz77
First Poster
Opcje
A ja mam dedykowany przycisk Disney + ale nie działa. Co zrobić ?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@janmysz77  Od kiedy masz taki problem? Jaki masz dokładny model pilota lub TV?

Beata K
Student
Opcje

Witam, ja również mam problem z pilotem (wersja solarna). Pilot czasami nie reaguje, a czasami jest nadczuły: przy jednym dotknięciu przeskakuje po kilka kanałów czy aplikacji, albo dowolnie zmienia poziom głośnoci. Korzystałam już z porad, jakie udało mi się tutaj odnaleźć - parowałam pilota powtórnie oraz resetowałam go. Niestety, problem nie ustąpił. Czy mogę zrobić coś jeszcze? Szkoda, że nie zostawiłam poprzedniego pilota, działał doskonale, a pewnie by tutaj pasował (tak zgaduję).

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Beata K  Nie wiem jaki masz model TV ale domyślam się że jest to model 2022 roku?

Najlepszym rozwiązaniem będzie zgłosić problem do serwisu.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Beata K
Student
Opcje

Dziękuję za ekspresową reakcję. Tak, rzeczywiście jest to model z 2022 roku, konkretnie UE43BU8002. Przejdę się zatem do serwisu.

0 Like
Chefcurry
First Poster
Opcje

Cześć, czy serwis załatwił sprawę? Mam dokładnie ten sam problem. Dzięki

0 Like
Beata K
Student
Opcje

Niestety nie.

Serwis odpowiedział mi w następujący sposób (mailowo):

Dzień dobry,
Infolinia powinna przyjąć zgłoszenie dotyczące usterki. Jeżeli będzie zgłoszenie i trafi do serwisu, serwis  dostarczy nowy pilot i zweryfikuje problem w domu u klienta.
Do realizacji konieczny nr seryjny telewizora dostępny na tabliczce
znamionowej i dowód zakupu.
Pozdrawiam
Proserwis

0 Like