Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lista "Kanałów ulubionych"

(Temat utworzony: 15-11-2019 02:19 PM)
14711 Wyświetlenia
CzarekSz
Pioneer
Opcje

Telewizory Samsung posiadają wiele funkcjonalności, od aplikacji internetowych po połączenia zdalne z innymi urządzeniami. Dzięki nim korzystanie z telewizora staje się dużo przyjemniejsze.

W tym poście chciałbym opowiedzieć o nieco bardziej „przyziemnej” funkcji, związanej z oglądaniem standardowej telewizji naziemnej. Jest nią tworzenie listy Ulubionych kanałów. Brzmi dość prosto, ale mimo to czasami stworzenie jej może stanowić trudność. Poniżej chciałbym Wam pokazać prostą instrukcję, jak wybrać dla siebie kanały, które interesują nas najbardziej.

Po wyszukaniu kanałów telewizji naziemnej wchodzimy do Listy kanałów. Znajdziemy ją po najechaniu na niebieską ikonkę „TV Naziemna na żywo”, znajdującą się na pasku głównym:

fav tv.JPG

Po wejściu w Listę kanałów po prawej stronie mamy wyświetlone 3 poziome ikonki:

-> wybieramy symbol serca heart.JPG, który oznacza kanały ulubione.

Dalej wybieramy, którą Listę kanałów ulubionych chcemy stworzyć/edytować. Możemy utworzyć maksymalnie 5 List, dzięki czemu, każdy członek rodziny może mieć własną ulubioną listę.

W następnym oknie mamy dwie tabelki:

Wszystkie kanały (po lewej)    i    Lista ulubionych (po prawej).

Capture 3.JPG

Strzałki pomiędzy nimi służą do dodawania/usuwania kanałów ulubionych:

fav, channel.JPG

Po prawej stronie ekranu mamy dodatkowo takie opcje jak:

fav options.JPG

Kolejne listy tworzymy w sposób analogiczny :winking-face:

Mam nadzieję, że powyższe wskazówki pomogą Wam jeszcze bardziej cieszyć się użytkowaniem telewizorów Samsung.

Na swoich telewizorach wolicie oglądać kanały z własnej grupy, czy raczej korzystacie z pełnej dostępnej listy? Dajcie znać poniżej :smiling-face-with-sunglasses:

zalko
Voyager
Opcje
Ależ.. 🙄Pewnie ze nawet nie zaproponował

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zalko  A jak Ci się usuwają kanały z listy głównej  ? Czyli infolinia nie wiedziała, jak to się robi ? A może coś napisze pokarze @CzarekSz  

0 Like
zalko
Voyager
Opcje
Kanał z listy głownej nie jest usuwany ale ODZNACZONY (czyli nie jest w Ulubionych). W poprzednim modelu Samsa zaznaczałem sobie kanały jako ulubione i potem sortowałem wg uznania i usuwałem wg uznania, Teraz kiedy usuwam kanał z jakiegoś folderu zostaje automatycznie odznaczony ale nie usunięty.

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zalko, Jaki miałeś wcześniej model TV ? Teraz masz, w TV system Tizen 5.0 więc jest to trochę inaczej niż wcześniej.

Jak odznaczę z ulubionych też nie jest na liście jako ulubiony.

20191221_124149.jpg20191221_124330.jpg

0 Like
zalko
Voyager
Opcje
Ale na liście głównej masz dalej te Ulubione z serduszkiem, natomiast w nowym jest inaczej (?)

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zalko  Nie do końca po usunięciu dwóch z ulubionych już nie ma na liście głównej. Miałem kilka modeli w domu serii  C, D,FJU a teraz RU z 2019. Zawsze tak było, był jeden model gdzie, żeby stworzyć listę ulubionych czy posortować trza było wejść przez Smart Hub.

20191221_154319.jpg20191221_154413.jpg20191221_154443.jpg

@zalko  Więc nie wiem, jaki miałeś model TV, który miał taką opcję ?

Ja nie pamietam gdy pracowałem w serwisie, żeby coś takiego było ?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
jurasp
First Poster
Opcje

Czy już po prawie trzech latach od tamtej pory ta poprawka została wprowadzona. Mam  TV SamsungQE65Q80B 65" QLED 4K 120Hz zakupiony niedawno i niestety nie moge utworzyć listy kanałów ulubionych pare z sat i pare naziemnych, mimo że podpięcie anten z sat i naziemnej jestoddzielne. Poprzedni TV Philips tak miał.

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@jurasp Nadal nic się nie zmieniło w tej sprawie. Możesz tworzyć listy kanałów ulubionych, lecz kanały nadal będą dzielone według poszczególnych źródeł sygnału. 

Opcje

Witam,

mam problem jak w tytule,zapomniałem na śmierć w jaki sposób dodaje się kanały do ulubionych i przestawia ich kolejność,jeszcze dwa miesiące temu robiłem to bez problemu,a dzisiaj nie mogę znaleźć tej funkcji,proszę przypomnijcie jak to się robiło!,dodam że nigdy nie korzystałem i nie korzystam z jakichś modułów,dekoderów czy anten satelitarnych itp.Korzystam jedynie z telewizji naziemnej.Model tv UE50MU6102.

0 Like