15-11-2019 02:19 PM
Telewizory Samsung posiadają wiele funkcjonalności, od aplikacji internetowych po połączenia zdalne z innymi urządzeniami. Dzięki nim korzystanie z telewizora staje się dużo przyjemniejsze.
W tym poście chciałbym opowiedzieć o nieco bardziej „przyziemnej” funkcji, związanej z oglądaniem standardowej telewizji naziemnej. Jest nią tworzenie listy Ulubionych kanałów. Brzmi dość prosto, ale mimo to czasami stworzenie jej może stanowić trudność. Poniżej chciałbym Wam pokazać prostą instrukcję, jak wybrać dla siebie kanały, które interesują nas najbardziej.
Po wyszukaniu kanałów telewizji naziemnej wchodzimy do Listy kanałów. Znajdziemy ją po najechaniu na niebieską ikonkę „TV Naziemna na żywo”, znajdującą się na pasku głównym:
Po wejściu w Listę kanałów po prawej stronie mamy wyświetlone 3 poziome ikonki:
-> wybieramy symbol serca , który oznacza kanały ulubione.
Dalej wybieramy, którą Listę kanałów ulubionych chcemy stworzyć/edytować. Możemy utworzyć maksymalnie 5 List, dzięki czemu, każdy członek rodziny może mieć własną ulubioną listę.
W następnym oknie mamy dwie tabelki:
Wszystkie kanały (po lewej) i Lista ulubionych (po prawej).
Strzałki pomiędzy nimi służą do dodawania/usuwania kanałów ulubionych:
Po prawej stronie ekranu mamy dodatkowo takie opcje jak:
Kolejne listy tworzymy w sposób analogiczny
Mam nadzieję, że powyższe wskazówki pomogą Wam jeszcze bardziej cieszyć się użytkowaniem telewizorów Samsung.
Na swoich telewizorach wolicie oglądać kanały z własnej grupy, czy raczej korzystacie z pełnej dostępnej listy? Dajcie znać poniżej
15-11-2019 02:26 PM
16-11-2019 05:01 PM
Bardzo fajny poradnik
07-12-2019 06:12 AM
10-12-2019 05:35 PM
Dla mnie do pełni szczęścia była by możliwość w liście ulubionych zmiana numeracji kanału .
19-12-2019 07:59 AM
Oczywiście własną lista, natomiast kiedy chce usunąć jeden albo kilka programów z folderu ulubione to usuwa się też z całej listy jako ulubiony.
Mize coś źle robię ale w poprzednim samsie zaznaczyłem programy jako ulubione a potem segregowalem do folderów.
19-12-2019 08:03 AM
@zalko Chyba coś źle robisz czy masz już najnowszy firmware wer 1335 ?
19-12-2019 08:22 AM
19-12-2019 08:28 AM
@zalko Czy możesz wrzucić zdjęcie/film co dokładnie robisz ?
19-12-2019 08:34 AM
Kiedy po prawej Tvn7 usuwam z folderu to po lewej z listy jest odznaczony jako ulubiony.