Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lista "Kanałów ulubionych"

(Temat utworzony: 15-11-2019 02:19 PM)
14623 Wyświetlenia
CzarekSz
Pioneer
Opcje

Telewizory Samsung posiadają wiele funkcjonalności, od aplikacji internetowych po połączenia zdalne z innymi urządzeniami. Dzięki nim korzystanie z telewizora staje się dużo przyjemniejsze.

W tym poście chciałbym opowiedzieć o nieco bardziej „przyziemnej” funkcji, związanej z oglądaniem standardowej telewizji naziemnej. Jest nią tworzenie listy Ulubionych kanałów. Brzmi dość prosto, ale mimo to czasami stworzenie jej może stanowić trudność. Poniżej chciałbym Wam pokazać prostą instrukcję, jak wybrać dla siebie kanały, które interesują nas najbardziej.

Po wyszukaniu kanałów telewizji naziemnej wchodzimy do Listy kanałów. Znajdziemy ją po najechaniu na niebieską ikonkę „TV Naziemna na żywo”, znajdującą się na pasku głównym:

fav tv.JPG

Po wejściu w Listę kanałów po prawej stronie mamy wyświetlone 3 poziome ikonki:

-> wybieramy symbol serca heart.JPG, który oznacza kanały ulubione.

Dalej wybieramy, którą Listę kanałów ulubionych chcemy stworzyć/edytować. Możemy utworzyć maksymalnie 5 List, dzięki czemu, każdy członek rodziny może mieć własną ulubioną listę.

W następnym oknie mamy dwie tabelki:

Wszystkie kanały (po lewej)    i    Lista ulubionych (po prawej).

Capture 3.JPG

Strzałki pomiędzy nimi służą do dodawania/usuwania kanałów ulubionych:

fav, channel.JPG

Po prawej stronie ekranu mamy dodatkowo takie opcje jak:

fav options.JPG

Kolejne listy tworzymy w sposób analogiczny :winking-face:

Mam nadzieję, że powyższe wskazówki pomogą Wam jeszcze bardziej cieszyć się użytkowaniem telewizorów Samsung.

Na swoich telewizorach wolicie oglądać kanały z własnej grupy, czy raczej korzystacie z pełnej dostępnej listy? Dajcie znać poniżej :smiling-face-with-sunglasses:

31 Odpowiedzi
Krasnoludek
Pioneer
Opcje
Żeby tak jeszcze dało się mieszać kanały z różnych źródeł , i stworzyć sobie liste z DVB-T i DVB-S razem.
Pisałem o tym w wątku co poprawić/ulepszyć.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Bardzo fajny poradnik :smiling-face:

0 Like
RamboJ
Pioneer
Opcje
Świetna robota!
Andii11
Explorer
Opcje

Dla mnie do pełni szczęścia była by możliwość w liście ulubionych zmiana numeracji kanału . 

0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje

Oczywiście własną lista, natomiast kiedy chce usunąć jeden albo kilka programów z folderu ulubione to usuwa się też z całej listy jako ulubiony. 

Mize coś źle robię ale w poprzednim samsie zaznaczyłem programy jako ulubione a potem segregowalem do folderów. 

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zalko  Chyba coś źle robisz czy masz już najnowszy firmware wer 1335 ? 

0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje
Jasne, dziwi mnie to też że nie mogę usunąć programów z folderu ulubione bez autoodznaczania w całej liście jako ulubione.

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zalko  Czy możesz wrzucić zdjęcie/film co dokładnie robisz ?

0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje

IMG_20191219_083025.jpg

15767407466665745029115781028540.jpg

Kiedy po prawej Tvn7 usuwam z folderu to po lewej z listy jest odznaczony jako ulubiony. 

QE55QN85BAT
0 Like