Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kodeki divx

(Temat utworzony: 22-10-2018 11:15 AM)
24188 Wyświetlenia
Versace7878
First Poster
Opcje

Witam mam na  imie lukasz nie dawno kupilem tv o wartości 8999zl z roku 2018 jestem rozczarowany poniewaz tv niema kodeksów divx co mogę zrobić czy coa w tej kwestia mogło by pomoc jakąś aktuliz lub aplikacja dostępna w tv czy ktoś cos wie na ten temat 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Versace7878Nowe modele TV nie posiadają divx codec jedyna opcja to reklamacja u sprzedawcy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Versace7878Nowe modele TV nie posiadają divx codec jedyna opcja to reklamacja u sprzedawcy.

guciu102
Journeyman
Opcje

Ale żeś wymyślił. No po prostu nie wpadł bym na to nigdy. A co z tymi którzy mają Tv dłużej niż miesiąc? Może jakiś pomysł Omnibusie? Samsung niech nie leci w pręta z klientami tylko niech wsparcie dla divix udostępni. Nie po to wydałem 16000 zł żeby jakieś dodatkowe gówna dokupywać. To jest tragedia jak potraktowali klientów. O tym że nie ma wsparcia dla divix dowiedziałem się po przeczytaniu instrukcji, wcześniej się tym nie chwalili. No tak wk.....ny to dawno nie byłem.

krzysztof88
Student
Opcje

@guciu102

rozwiazales problem?

guciu102
Journeyman
Opcje

@krzysztof88

Tak, wykupiłem Netflix-a. Nie rozwiązałem. Masz jakąś propozycję?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Widzę, że problem z obsługą kodeków nadal wszystkim spędza sen z powiek.
Postanowiłem troszkę przysiąść na problemem. Dawno nie bawiłem się plikami wideo w formacie Dixv i Xvid, ponieważ HBO i Netflix w zupełności mi wystarczającą. Testy wykonałem na QLEDzie z 2017 roku. Dokładnie ten model - QE55Q7FAMT z wersją softu 1262.0.

Niestety nie miałem nic w Divxie 2160, tylko w 1080. W przypadku Xvida miałem i 1080 i 2160. Zrzuciłem na pendrive i podłączyłem pod tv.pliki.jpg

Jak widać na zdjęciu Xvid w rozdzielczości 2160 ma przekreśloną ikonę odtwarzania. Ten sam plik, ale w rozdzielczości 1080 oraz plik w formacie Xivd też w 1080 już nie. I oba odtwarzają się bez problemu.

Ale próba odtworzenia tego w rozdzielczości 2160 kończy się takim komunikatem.

komunikat.jpg

Kliknąłem więc na "Rozwiąż problem". I co mi pokazał telewizor?divx.jpg

Choć kontener mkv z materiałem kodowanym Divx HEVC, w 4K staruje beznajmniejszego problemu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Morling1
First Poster
Opcje

Dlatego olałem cały temat bo mam wrażenie że mój najstarszy Samsunga to chyba odtwarza najwięcej. Dokupiłem tv box z systemem Android i zainstalowałem na nim co trzeba razem z wszystkimi kodekami. A na przyszłość kupię telewizor z systemem Android bo nie trzeba potem już się męczyć tylko używasz i tyle. Chińczyk chyba staje się najmniej problemowym sprzętem z wszystkich innych w których co rusz coś tam nie domaga. 

0 Like
guciu102
Journeyman
Opcje
Tak. Rozwiązaniem problemu jest instalacja Plex-a.
0 Like
Jakub9999
Journeyman
Opcje
Witam
Posiadam telewizor Samsung QE65Q60TAU.  Problem jest w tym, że telewizor nie odtwarza plików video w formacie .avi. Czy jest jakiś sposób aby to ominąć lub naprawić czy nie? Jeśli ma ktoś jakąś radę lub pomysł prosiłbym o napisanie w komentarzu. Z góry dziękuję.
0 Like