Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jaki uchwyt wybrać i jak go zamontować?

(Temat utworzony: 11-04-2019 06:27 PM)
60373 Wyświetlenia
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć :smiling-face:

Czy spotkaliście się z telewizorami zamontowanymi na ścianie za pomocą specjalnych uchwytów? A może teraz stoicie przed wyborem odpowiedniego akcesorium?

Większość telewizorów firmy Samsung jest przystosowana do montażu za pomocą uchwytów według standardu VESA (jest to rozstaw śrub montażowych, określający sposób mocowania uchwytu ściennego). Jeśli nie wiesz jaki rozstaw śrub ma Twój telewizor zadaj pytanie pod tym artykułem — z chęcią to dla Ciebie sprawdzimy! :smiling-face:

Informacja o wsparciu VESA dla konkretnego modelu jest umieszczona w specyfikacji na stronie: https://www.samsung.com/pl/.

zdjęie forum.png

W tym artykule chcę zwrócić Waszą uwagę na uchwyt typu „No Gap”, który umożliwia zminimalizowanie przestrzenni pomiędzy telewizorem, a ścianą. Sam montaż jest bardzo prosty i zapewniam, że nie będzie wymagał wizyty specjalisty :winking-face: Nie musicie martwić się poziomowaniem podczas instalacji wieszaka, ponieważ dzięki ruchomym uchwytom już po powieszeniu telewizora będzie można regulować i ustawić optymalny kąt widzenia.

zdjecie 2.png

forum 2.png

Przed przystąpieniem do montażu No Gap zachęcam do obejrzenie krótkiego filmu instruktażowego który znajdziecie tutaj - Jak zamontować na ścianie telewizor Samsung QLED? 

Poszczególne modele uchwytów No Gap są dedykowane dla konkretnych telewizorów. Jeśli nie wiesz, który wybrać ponownie zapraszam do pozostawienia pytania w odpowiedzi na post.

Jeśli teraz wiecie, jaki uchwyt wybrać, by Wasz salon nabrał najbardziej kinowego charakteru, to tutaj możecie poczytać więcej o tym, jakiego wyboru dokonać jeśli chodzi o telewizor :winking-face: Neo QLED - kinowy efekt w Twoim salonie 
Dobrej zabawy! :smiling-face:

311 Odpowiedzi
SPO-ON
First Poster
Opcje

Posiadam tv SAMSUNG QE65Q70RA. Jaki uchwyt będzie najlepszy do tego modelu. Zależy mi na jak najmniejszej odległości tv od ściany.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
SPO-ON
First Poster
Opcje

Chodziło mi o coś takiego jak uchwyt no gap tylko pewnie ten model nie jest do niego dostosowany. Tv ma wisieć jak najbliżej ściany bo przed niego bedzie zjeżdżał ekran do projektora. Ruchomość tv praktycznie nie potrzebna no może na upartego obrót tak jak wskazówki zegara.

0 Like
ariel1313
First Poster
Opcje

Telewizor Samsung QE65Q90RA

Jaki uchwyt ? 
0 Like
MichałM
Expert
Opcje
0 Like
Biali127
First Poster
Opcje

Jakie śruby będą potrzebne do przymocowania telewizora Samsung Q70R? Mam uchwyt vesa, ale śruby będące w zestawie nie pasują 😞

0 Like
mariuszlew11
Journeyman
Opcje

Stronę wcześniej masz napisane. Przeczytaj dokładnie. M8x41 lub m8x42 lub m8x43 z zastosowaniem podkładek załączonych z tv.

0 Like
kubiba
First Poster
Opcje

Witam,

poproszę o podpowiedź jakie uchwyty do:

QE75Q70RATXXH

oraz

UE55HU8500L

Dziękuję

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tybek
Apprentice
Opcje

Witajcie.

Kilka miesięcy temu zakupiłem tv samsung qe65q80. Będę chciał zamontować go na ścianę i tutaj mam pytania;

Jaki uchwyt wybrać?

TV ma docelowo wisieć na ścianie działowej z pustaków porotherm o grubości 8 cm - czy ściana do montażu tv nie jest zbyt cienka? Jakiej długości są śruby mocujące? Mam obawy, czy ściana wytrzyma takie obciążenie.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

0 Like