Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jaki uchwyt wybrać i jak go zamontować?

(Temat utworzony: 11-04-2019 06:27 PM)
60403 Wyświetlenia
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć :smiling-face:

Czy spotkaliście się z telewizorami zamontowanymi na ścianie za pomocą specjalnych uchwytów? A może teraz stoicie przed wyborem odpowiedniego akcesorium?

Większość telewizorów firmy Samsung jest przystosowana do montażu za pomocą uchwytów według standardu VESA (jest to rozstaw śrub montażowych, określający sposób mocowania uchwytu ściennego). Jeśli nie wiesz jaki rozstaw śrub ma Twój telewizor zadaj pytanie pod tym artykułem — z chęcią to dla Ciebie sprawdzimy! :smiling-face:

Informacja o wsparciu VESA dla konkretnego modelu jest umieszczona w specyfikacji na stronie: https://www.samsung.com/pl/.

zdjęie forum.png

W tym artykule chcę zwrócić Waszą uwagę na uchwyt typu „No Gap”, który umożliwia zminimalizowanie przestrzenni pomiędzy telewizorem, a ścianą. Sam montaż jest bardzo prosty i zapewniam, że nie będzie wymagał wizyty specjalisty :winking-face: Nie musicie martwić się poziomowaniem podczas instalacji wieszaka, ponieważ dzięki ruchomym uchwytom już po powieszeniu telewizora będzie można regulować i ustawić optymalny kąt widzenia.

zdjecie 2.png

forum 2.png

Przed przystąpieniem do montażu No Gap zachęcam do obejrzenie krótkiego filmu instruktażowego który znajdziecie tutaj - Jak zamontować na ścianie telewizor Samsung QLED? 

Poszczególne modele uchwytów No Gap są dedykowane dla konkretnych telewizorów. Jeśli nie wiesz, który wybrać ponownie zapraszam do pozostawienia pytania w odpowiedzi na post.

Jeśli teraz wiecie, jaki uchwyt wybrać, by Wasz salon nabrał najbardziej kinowego charakteru, to tutaj możecie poczytać więcej o tym, jakiego wyboru dokonać jeśli chodzi o telewizor :winking-face: Neo QLED - kinowy efekt w Twoim salonie 
Dobrej zabawy! :smiling-face:

312 Odpowiedzi
Kamil19101986
Navigator
Opcje

Witam posiadam telewizor Samsung QLED QE55Q67AAU nie wiem jaki uchwyt wybrać i śruby. Czy ktoś może mi pomóc. Dziękuję i pozdrawiam 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kamil19101986  Dla twojego TV uchwyt VESA 200x200 mm oraz śruby M8X15 mm lub dłuższe zależy od grubości uchwytu.  

https://downloadcenter.samsung.com/content/EM/202107/20210710042137001/BN68-12564C-02_QSG_Q60A%20AU8...

The_Fixer
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Zakupiłem model tv jak w temacie. Mam pasujący do niego wieszak jednak, gdy chce przykręcić szyny do telewizora okazuje się, że tak jakby brakowało tulejek pod obudową na których obudowa się opiera.

W poprzednim tv Samsunga używałem śrub 25mm. W nowym, szynę od wieszaka do jednego otworu jestem w stanie dociągnąć śrubą 25mm (tam jakby pod obudową była jakaś dodatkowa tulejka robiąca dystans), w pozostałych trzech brak tulei pod obudową ale jestem w stanie użyć śrub 16mm jak w instrukcji i dociągnąć szynę. 

Jednak mój dylemat pojawia się w momencie przykręcania trzech mniejszych śrub ponieważ przykręcając je dociągam plastikową obudowę do stelaża pod nią. Obudowa w tych miejscach sprężynuje. To normalne ? Można bezpiecznie powiesić tv ?

0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Coś jest źle , nie może nic sprężynować , śruby musisz tak dokręcić aby było pewne połączenie , dobierz dobre śruby , bo za głęboko albo za płytko nie mogą być , jak za głęboko to możesz uszkodzić tv, tulejki dystansowe może są od innego modelu. U mnie wisi na ścianie na uniwersalnym i takich cudów niw miałem . Rób ostrożnie.
0 Like
AdamJu
Navigator
Opcje
W uchwatach vogels są w kompletach dodatkowe tulejki które służą właśnie do zrobienia dystansów z odbudową. Dodatkowo w tv samsunga gdzie obudowa nie jest prosta są takie dystanse w komplecie. Generalne uchwyt nie może ściskać tylnej ścianki.
0 Like
Bartek513
First Poster
Opcje

Zakupiłem śruby M4x28, ale niestety wkręcenie śruby "do" telewizora nie jest możliwe, gdyż gwint nie pasuje

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bartek513  Jaki masz model TV?

Bartek513
First Poster
Opcje

UE32T5302C

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Teoretycznie takie śruby powinni pasować. Proponuje Ci kontakt z serwisem Samsunga.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Szyba
First Poster
Opcje

WItam,

sruby do mocowania telewizorow Neo QLED serii Excellence (QN700/800/900), zgodnie z instrukcja glebokosc otworow w obudowie, pod sruby M8 to tylko 5-6 mm !! Po pierwsze wydaje sie to bardzo krotkim mocowaniem , zwlaszcza dla ekranow 75/85, po drugie, dokladajac do tego grubosc uchwytu i podkladke dalej daje to srube w okolicach M8x10. Z moich poszukiwan wynika ze takich srub po prostu nie ma. jak sobie z tym radzicie? obcinacie sruby M8x20 albo dluzsze czy tez dajecie stos podkladek?

dzieki za komentarze

0 Like