Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jaki uchwyt wybrać i jak go zamontować?

(Temat utworzony: 28-03-2020 02:28 PM)
4526 Wyświetlenia
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć :smiling-face:

Czy spotkaliście się z telewizorami zamontowanymi na ścianie za pomocą specjalnych uchwytów? A może teraz stoicie przed wyborem odpowiedniego akcesorium?

Większość telewizorów firmy Samsung jest przystosowana do montażu za pomocą uchwytów według standardu VESA (jest to rozstaw śrub montażowych, określający sposób mocowania uchwytu ściennego). Jeśli nie wiesz jaki rozstaw śrub ma Twój telewizor zadaj pytanie pod tym artykułem — z chęcią to dla Ciebie sprawdzimy! :smiling-face:

Informacja o wsparciu VESA dla konkretnego modelu jest umieszczona w specyfikacji na stronie: https://www.samsung.com/pl/.

zdjęie forum.png

W tym artykule chcę zwrócić Waszą uwagę na uchwyt typu „No Gap”, który umożliwia zminimalizowanie przestrzenni pomiędzy telewizorem, a ścianą. Sam montaż jest bardzo prosty i zapewniam, że nie będzie wymagał wizyty specjalisty :winking-face: Nie musicie martwić się poziomowaniem podczas instalacji wieszaka, ponieważ dzięki ruchomym uchwytom już po powieszeniu telewizora będzie można regulować i ustawić optymalny kąt widzenia.

zdjecie 2.png

forum 2.png

Przed przystąpieniem do montażu No Gap zachęcam do obejrzenie krótkiego filmu instruktażowego który znajdziecie tutaj - Jak zamontować na ścianie telewizor Samsung QLED? 

Poszczególne modele uchwytów No Gap są dedykowane dla konkretnych telewizorów. Jeśli nie wiesz, który wybrać ponownie zapraszam do pozostawienia pytania w odpowiedzi na post.

Jeśli teraz wiecie, jaki uchwyt wybrać, by Wasz salon nabrał najbardziej kinowego charakteru, to tutaj możecie poczytać więcej o tym, jakiego wyboru dokonać jeśli chodzi o telewizor :winking-face: Neo QLED - kinowy efekt w Twoim salonie 
Dobrej zabawy! :smiling-face:

327 Odpowiedzi
Rafal_89-94_19
Apprentice
Opcje

Witam rozumiem ale nie mogę znaleźć różnicy pomiędzy uchwytem WMN250 a WMN750 czy chodzi w nich o różną odległość od ściany bo patrząc na WMN250 pasował by do QLED 60R?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rafal_89-94_19 Powinien jeden, jaki drugi jest  VESA 400x400  do twojego TV nie wiem jak będzie ze średnicą śruby 

0 Like
mariuszlew11
Journeyman
Opcje

Witam

Zakupiłem TV SAMSUNG 55" QE55Q70RAT . W opisie przed zakupem przeczytałem o standardzie Vesa 200x200. IWęc bez problemu zakupiłem do niego wieszak firmy ART AR-75 z kompletem śrub. NIestety wszystkie śruby nie pasują , nie było żadnych adapterów, stad moje pytanie , jak mam go powiesić? Jakie śruby zakupić, czy potrzebne są adaptery? czy założyć dystanse załączone z TV czy z te z uchwytu?

czy śruby mają być takie same, czy np dwie krótsze? Instrukcja milczy podając jeden rysunek właściwie nie ziwązany w problemem.

Dziękuję

0 Like
mariuszlew11
Journeyman
Opcje

Zakupiłem TV SAMSUNG 55 QE55Q70RAT , chciałbym go owiesić na ścianie. Zakupiłem uchwyt firmy ART AR-75.

Ajk mam go powiesić. Żadna ze śrub załączonych z uchwytem nie pasuje (za małe).

Z tego co się orientuję powinny być M8x45, ok. oczywiscie powinienem zastosować dystanse załączone z TV.

W instrukcji TV jest pokazane zastosowanie Adapterów, ?? Nie było w zestawie z TV. Jest konieczność ich montowania? zwint w TV jest dosyc głęboko osadzony.

Prosze o info, bo zamiast wisieć , leży...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mariuszlew11  Nie wiem, po co zakładałeś, nowy temat jak zadałeś pytanie  w innym temacie. Możesz, zadzwonić na infolinie Samsung powinni Ci podać, jakie są śruby.

mariuszlew11
Journeyman
Opcje
Nawiązałem kontakt z infolinią Samsung, podzielę się z innymi.
1. Adaptery nie są wymagane
2. Wg. Specyfikacji M8x41-45mm
3. oczywiście dystanse są konieczne do wyrównania płaszczyzny TV (aby wieszak nie mia kontaktu z tyłem TV)

PZDR
Aro17
Voyager
Opcje

Cześć,

Gdybyś poszukał na tym forum, to byś znalazł odpowiedź:

1. Adaptery nie są wymagane
2. Wg. Specyfikacji M8x41-45mm
3. oczywiście dystanse są konieczne do wyrównania płaszczyzny TV (aby wieszak nie mia kontaktu z tyłem TV)

0 Like
mariuszlew11
Journeyman
Opcje
Tak, oczywiście to jest moja odpowiedź, cytujesz mnie w moim poście?. HAHA

Założyłem dwa posty, jeden pominięty przez wszystkich, drugi dostałem wskazówki bo umieściłem na głównymm.
Ale dzięki za czujność.

Dla zainteresowanych, TV już wisi, zastosujcie dystanse załączone z TV (ok. 0,5cm) te z wieszakiem Ak75, są za duże (ok.1-1,3cm) i wówczas śruba M841-45mm będzie za mała.
Swoją drogą, słaby ten TV, ciężko ustawić obraz, który by mi odpowiadał. Najlepiej świeci w 4K i filmach 720 i 1080.
W telewizji (Vectra) nie wygląda to najlepiej, już lepiej było w 55U6642.
Ale kupiłem z 3250zł więc nie będę narzekał.
gizucha
Apprentice
Opcje

Cześć,

Jaki uchwyt wybrać dla QE49Q65RATXXH?

0 Like
mariuszlew11
Journeyman
Opcje

Sprostowanie, źródło sygnału ( vectra) odpowiednio skonfigurowane w ustawieniach, i tv swieci piknie. Dobry wybór.

0 Like