Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Parowanie pilota z cyfrowym polsatem

(Temat utworzony: 29-07-2020 01:05 PM)
37582 Wyświetlenia
Mokry123
Explorer
Opcje

Witam, mam problem z pilotem, który przestał mi przełączać kanały na cyfrowym Polsacie. 

Od nowości wszystko bez problemu dało się sparować, a wczoraj pilot przestał przełączać kanały. Przywróciłem ustawienia fabryczne w TV, ale nie pomogło, nadal nie widzi dekodera i muszę używać dwóch pilotów. Jakieś pomysły? 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Mokry123
Explorer
Opcje

No właśnie nadal nie mogę tego pobrać, wyskakuje mi ciągle, że strona niedostępna 😕 jutro spróbuję na stacjonarnym komputerze, tam mam Windows 7 może pojdzie

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
57 Odpowiedzi
Mokry123
Explorer
Opcje

Telewizor UE55TU7002kXXH

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mokry123, Czy próbowałeś przeprowadzać procedurę przyuczenia pilota Smart do dekodera ?

Pilot uniwersalny

Mokry123
Explorer
Opcje

Tzn? 

0 Like
Mokry123
Explorer
Opcje

Jeśli chodzi Ci o tą funkcje, że włącza się mały ekran i każe przekaczyc kanał w górę i w dół i pyta czy kanał się zmienił, to tak robiłem to. Nie działa, próbowałem również ręcznie dodać dekoder, ale to też nie dziala

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mokry123  Nie napisałeś, jaki masz, model dekodera może była jakaś do niego aktualizacja i problem jest po stronie dekodera, a nie TV. 

0 Like
Mokry123
Explorer
Opcje

PVR HD 7000, aktualizacji nie ma

0 Like
Mokry123
Explorer
Opcje

Przywracałem ustawienia fabryczne w TV i dekoderze i dalej nic. Odłączyłem od prądu na 10 min, wyjąłem baterie z pilota i też *****. Wyskakuje urządzenie nieznane

IMG_20200729_164449.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mokry123  Jutro zadzwonię do znajomego, który ma taki dekoder HD 7000 i TV 55Q70RAT.

0 Like
Mokry123
Explorer
Opcje

Ok, czekam na info. Bo już chyba sprobowalem wszystkiego i nic. Od nowości wszystko działało bez problemu i nagle przestał sterować dekoderem. 

0 Like