Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot uniwersalny

(Temat utworzony: 11-12-2016 10:50 AM)
18789 Wyświetlenia
Saruman
Journeyman
Opcje

Witam, 

Czy da się ustawić pilot od TV UE55KS9000L tak aby wyłączając TV wyłączał też dekoder NC+ Turbobox. ?

0 Like
3 Odpowiedzi
MichałL
Pathfinder
Opcje

Hej @Saruman

Jeśli chodzi o wyłączanie dekodera pilotem od telewizora to polecam skonfigurowanie pilota uniwersalnego, wybierz następująco „Domek” na pilocie potem po lewej na ekranie jest źródło, następnie Konfiguracja uniwersalnego pilota>Uruchom>Dekoder kablowy lub satelitarny> TV lub System kina domowego(zależnie jak masz podłączone)> NC+ Poland Satellite> HDMI 1-4(do którego jest podłączony dekoder)> I dalej postępuj z instrukcją zapisaną na telewizorze. Po tej konfiguracji pilot od telewizora powinien sterować Twoim dekoderem, należy jeszcze brać pod uwagę, że nie każdy dekoder zostanie obsłużony przez uniwersalny pilot.

Daj znać jeśli pomogłem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
Saruman
Journeyman
Opcje

Wszystko spoko, bo mam tak skonfigurowany. Pilot od TV włącza dekoder, steruje wszystkimi opcjami. Niestety gdy wyłączam TV to muszę sięgnąć po pilota od NC+ żeby go wyłączyć. I o to właśnie chodzi.

0 Like
DamianT
Pioneer
Opcje
@Saruman

Jak możesz to sprawdź jeszcze czy masz włączoną funkcję Anynet+. Daną opcję można włączyć wchodząc do:

Ustawienia -> System -> Ustawienia eksperckie -> Anynet+ -> Włączone

Dodatkowo, możesz też spróbować dokonać resetu fabrycznego telewizora i ponownej konfiguracji. Reset wykonuje się wchodząc do:

Ustawienia -> Pomoc techniczna -> Diagnostyka -> Resetuj (kod PIN to 0000 - jeśli nie był zmieniany)

Daj znać czy sytuacja się zmieni po wykonaniu powyższych czynności. :smiling-face:
0 Like