Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak zrobić reset do ustawień fabrycznych telewizora?

(Temat utworzony: 05-01-2021 06:13 PM)
41293 Wyświetlenia
Anna_PM
Apprentice
Opcje

Witam

Poproszę instrukcje jak wykonać reset, dostałam informacje że powinnam to wykonać tylko jak?

Przejdź do rozwiązania
Kashen
Pioneer
Opcje
Więc tak, pobrałem i skopiowałem na USB rozpakowane pliki zgodnie z instrukcją, ale ta instrukcja powinna być zaktualizowana, ponieważ aktualizacja ruszyła natychmiast po podłączeniu USB to TV nawet nie zapytała czy chcę zainstalować aktualizację. I nie powiadomiła kiedy można już wyjąć USB. Po paru minutach po ponownym uruchomieniu dopiero wyskoczył komunikat, że aktualizacja się zakończyła, w międzyczasie zdążyłem już wyjąć USB z aktualizacją. Mam nową wersję i jest parę zmian na plus, zniknęły problemy z zacinaniem się menu i pilota, i problem z testem przewodu HDMI, ale nadal nie ma funkcji testu ekranu, jest tylko obrazu, dźwięku itd. Jak na wcześniejszym zdjęciu, nie ma też opisywanego słyszalnego sygnału testowania dżwięku dostosuwującego się do pomieszczenia. Więc czy to jest jakiś błąd czy poprostu już tych opcji nie ma. Tylko dziwi mnie to, że w poprzednim egzemplarzu one działały a wersja oprogramowania była taka sama czyli 1304.1
0 Like
Kashen
Pioneer
Opcje
No i oczywiście e-Manual musiałem pobrać i zainstalować ze sklepu gdzie jest tylko wersja angielska, ale po uruchomieniu odziwo jest w j polskim
0 Like
Kashen
Pioneer
Opcje
W e-manual jest opisana funkcja jako test video, ja napisałem test ekranu co nie ma znaczenia, ale tej funkcji która była w tym modelu niestety nie ma, bo znikneła
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kashen  Proponuje Ci kontakt z infolinią aby połączyli się zdalnie i sprawdzili

.Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kashen, A czy pełny model wymienionego telewizora jest taki sam jak tego poprzedniego ? Może dostałeś TV z innej dystrybucji ?

Kashen
Pioneer
Opcje
Sorry że dopiero teraz pisze, ale nie otrzymałem powiadomienia. Jutro się będę kontaktował w tej sprawie z Samsung by to wyjaśnić.
Co do modelu to jest taki sam jak poprzedniego czyli QE55QN91BATXXH
0 Like
MightyArti
Pathfinder
Opcje

@Kashen 

Jakieś wieści? Rozwiązałeś problem? Rozmawiałeś z infolinią? U mnie podobne kłopoty z pilotem i menu...

Nie wiedziałem że dźwięk "dopasowujący się" wysyła jakieś słyszalne dźwięki w celu zweryfikowania pomieszczenia... u mnie (QE65QN85BAT wersja FW:1304.1) i nie dostrzegam żadnej różnicy - czyżby to był wabik marketingowy?

EDIT:

Problem z pilotem usunięty po ponownym sparowaniu z telefonem:

Zrzut ekranu 2022-12-13 085737.jpg

z małą różnicą że trzymałem wciśnięte przyciski przez ok 10sekund

0 Like
Kashen
Pioneer
Opcje
Witam, kontakt z infolinią nic nie pomógł, po opisaniu problemów nie znaleźli rozwiązania. Sugerują tylko zgłoszenie serwisowe by sprawdzili dostępnymi narzędziami na miejscu . Zrobili zdalny reset serwisowy co nie przybiosło efektu. Od samego początku z tym tv mam problem więc wolę go jednak oddać niż się bawić w serwis. Z wcześniejszym nie miałem takich problemów, jedynie z testem przewodu HDMI ci zozwiązała ostatnia aktualizacja z 1304 do 1420
0 Like
Opcje

Witam maproblem z procentowym dopasowniem obrazu do ekranu tj. niżej jak 110% nie mogę zejść i cały czas na wszystkich kanałch z tunera polsat obraz jestpowiększony. Samsung przez internet przywrócił na telewizorze ustawienia fabrycznie nic to niezmieniło. Ma plan wykonać reset o którym piszesz. Pytanie moje to jakie podłączenie internetu tylko przez kabel czy może być prze WiFi. Z gury dziękuję za pomoc.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Roman Popielnicki   Reset flash można wykonać od modeli z 2018.

Jak już miałeś robiony reset przez infolinie Samsung to szukał bym problem w ustawieniach dekodera a nie TV.