Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE55QN91AAT powłoka antyrefleksyjna

(Temat utworzony: 29-12-2021 05:36 PM)
11023 Wyświetlenia
ShadyTheBest
Journeyman
Opcje
Czy tak powinien wyglądać obraz w ekranie z powłoką antyrefleksyjna?

85 Odpowiedzi
Paco76
Helping Hand
Opcje
najlepiej sprawdź to Organo-leptycznie w Sklepie, może i tak jest a może to tylko Reklama a TV trochę kosztuje
0 Like
ShadyTheBest
Journeyman
Opcje
Nie wiem czy widziałeś wideo? Zaktualizowałem post.
0 Like
Paco76
Helping Hand
Opcje
a to już jesteś po zakupie, może inni użytkownicy tego modelu coś napiszą w tym temacie, man Samsunga ale z normalnym ekranem Q65Q85
0 Like
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Bez przesady, żadna powłoka nie zlikwiduje mocnego światła. Najwyżej zniweluje odblaski światła słonecznego pod kątem. Mam ten sam model, ale nie mam tyle lampek w tle. Odbicia światła słonecznego z okien są niwelowane bardzo dobrze. Nie robi się mleko na matrycy. PS. Ściągnąłeś folię z ekranu?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ShadyTheBest  Dzień Dobry

Powłoka antyrefleksyjna, dzięki odpowiedniej konstrukcji i zabarwieniu dostrzegalnym dla ludzkiego oka, pod pewnymi kątami niweluje określone niepożądane zjawiska optyczne, nie jest jednak możliwe całkowite wyeliminowane pojawiających się refleksów.

Także nie można tego zniwelować całkowicie.

ShadyTheBest
Journeyman
Opcje
To są 2 żarówki a ekran robi taka poświatę jakby ich było znacznie więcej
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ShadyTheBest  Tak wygląda to prawidłowo, ekran składa się z miniaturowych pikseli, które właśnie odbijają to światło i tak jakby rozpraszają stąd efekt jakby było tego więcej.

Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
To mnie zaskoczyłeś. Rzeczywiście dziwnie to wygląda.🤔
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzegorz76  Jest to denerwujące jak oglądamy film, ja to rozwiązałem u siebie tak że wyłączam główne światło i włączam mniejsze oświetlenie gdzieś w kącie pokoju tak aby nic nie świeciło w ekran.