Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ipla TV - brak w UHD 4K Smart TV MU6102

(Temat utworzony: 01-08-2017 09:41 PM)
10500 Wyświetlenia
majka19731
First Poster
Opcje

Witam,

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego to akurat w moim TV brak jest Ipla TV. Odwiedziłem sklepy RTV sprawdziłem cztery takie same telewizory, w których ta aplikacja jest dostępna!?. Więc gdy dzisiaj konsultant z Samsung powiedział mi, że aplikacja jest wycofana ze względu na nie stabilną prace to trochę się zdziwiłem, że akurat trafiło na mój egzemplarz?! A czy nie powinno być jej widać także na innych telewizorach tej samej serii.

0 Like
5 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @majka19731

Według mojej wiedzy aplikacja Ipla znikneła z niektórych modeli z 2017 roku. Firma Samsung w tym czasie weryfikuje działanie tej aplikacji na tych urządzeniach.

Prawdopodobnie niedługo pojawi się znowu, z tym że trzeba ją będzie ręcznie zainstalować.
0 Like
f5500
First Poster
Opcje

Witam

Podobny problem występuje w 55MU6172.

Dodatkowo player (TVN) zawiesza się na reklamach, tzn nic nie obejrzysz jeżeli pierwsza jest reklama, jeżeli najpierw trafisz na materiał to jest ok, dopóki nie ma przerwy na reklamę.

Pozdrawiam

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje

Hej f5500

Czy możesz podać więcej szczegółów dotyczących aplikacji Player (TVN), to znaczy jaką masz wersję jej w Smart Hub? Jaka jest wersja oprogramowania w TV? Czy już kontaktowałeś się ze wsparciem aplikacji poprzez https://pomoc.player.pl/kontakt ?

0 Like
f5500
First Poster
Opcje

Witam

Obecnie mam 1144, jak kupiłem tv było chyba 1130, przez internet zaaktualizował sie do 1132, oprogramowanie smart huba nie wiem jak odczytać, z działem pomocy sie nie kontaktowałem.

Internet mam 100Mb/s na światłowodzie.

Ww internecie znalazłem kilka informacji o problemach w tych modelach z ipla i playerem.

Może wiesz kiedy IPLA pojawi się w tych modelach (mam wykupiony pakiet).

Mam drugi tv 39f5500. W tym odbiorniku nie ma problemu z PLAYEREM ani IPLĄ.

pozdrawiam

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje

Hej

Podałeś wersję oprogramowania TV, a nie wersję aplikacji. Model 39f5500 jest starszy od MU6102 i posiada inny system operacyjny, więc aplikacje będą się różnić. W tej kwestii zalecałbym zdecydowanie kontakt z właścicielem aplikacji, gdyż ewidentnie ta wersja ma problem z udostępnieniem treści i to już wykracza poza oprogramowanie TV.

Co do pojawienia się aplikiacji Ipla to nie ma jeszcze żadnych informacji. Na chwilę obecną zostaje korzystać z niej poprzez smartfon i przekazywanie ekranu na TV (Screen Mirroring).

0 Like