Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Interakcja glosowa - nie mozna wylaczyc po aktualizacji

(Temat utworzony: 13-10-2017 08:34 PM)
69362 Wyświetlenia
konradowski
First Poster
Opcje

W nocy tv (ks7000s) mi sie zaktualizowal do wersji 1201.6 i wlaczyla mi sie INTERAKCJA GLOSOWA i za cholere nie moge jej wylaczyc. Nie da sie niczego normalnie obejrzec, bo po kazdym ruchu pilotem slychac paplanie. Pomocy!!

0 Like
5 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje

Interakcja głosowa zaczyna działac po wciśnięciu klawisza z mikrofonem na pilocie.

Jeżeli słyszysz opis działań w ustawieniach telewizora np. coś w stylu "poziom głośności 20" to jest to asystent głosowy. Jego wyłaczenie jest możliwe z poziomu "dostępności". Najszybciej wejdziesz tam przytrzymując wciśnięty klawisz zmiany głośności przez około 2-3 sek. Ewentualnie znajduje się ona w Ustawieniach -> Ustawienia ogólne-> Dostępność. 

Można tam też uruchomić m.in. audiodeskrypcję dla programów, które nadają ten sygnał. 

Jeżeli jednak faktycznie jest to błędnie realizowana funkcja Interakcji głosowej to warto wykonać reset odbiornika do ustawień fabrycznych poprzez Ustawienia -> Pomoc technikczna -> Diagnostyka -> Resetuj.

0 Like
konradowski
First Poster
Opcje

Witam,

Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście to nie była interakcja głosowa tylko coś innego. Wkońcu żona to wyłączyła, ale nie chciała mi zdradzić gdzie, wolała chełpić się swoim zwycięstwem. Chyba że przez przypadek to wyłączyła. Nie mniej problem zniknął i moża się cieszyć z powrotem TV.

Pozdrawiam

0 Like
ilso
Pioneer
Opcje

konradowski

Kolego wyciągnij może od żony co  zrobiła, ponieważ to bardzo ciekawa sprawa. 

Pozdrawiam

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @ilso i @konradowski

Tak jak pisałem był to prawdopodobnie asystent głosowy, którego włacznik znajduje się w dostępności.
0 Like
ilso
Pioneer
Opcje
Super, dziękuję bardzo

Pozdrawiam
0 Like