Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dzwięku Dolby,Dolby +, DTS w Samsung 49m5602

(Temat utworzony: 22-10-2017 01:15 PM)
2316 Wyświetlenia
RommeL
Apprentice
Opcje

Witam

Mam problem z uzyskaniem dzwięku Dolby+ i innych w moim nowym TV Samsung. Jest połączony z dekoderem Vectry oraz kinem domowym Samsung HT-H5550w. Kino jest połączone z TV przez HDMI oraz Optical Audio kabel. Niestety, ale w ustawieniach TV mogę jedynie wybrać PCM oraz DTS Neo 2:5 oraz Bitstream. Czyżby mam coś źle podłączone? A może ten TV nie spełnia takich wymagań jeśli chodzi o 5.1 .

49M5602.jpgdekoder vectra ARRIS HMC-4120 PVR 500GB.jpgHT-H5550w.jpgDołączam zdjęcia mojego sprzętu.

Drugie pytanie mam odnośnie  pilota uniwersalnego TM1750A. Czytałem gdzieś, że można tak go ustawić, aby włączał o wyłączał dodatkowo kino domowe i dekoder TV. 

0 Like
3 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
hej @RommeL

Teleiwozory Samsung rozpoznają sygnał DD+ ale przekształcają go przy przekazywaniu na urzadzenia zewnętrzne na "zwykłe" Dolby.
0 Like
RommeL
Apprentice
Opcje

Hej KarolW

Szkoda tylko, że Vectra posiada mało programów z Dolby, a raczej stacje ,które są w ofercie Vectry. A co możesz podpowiedzieć odnośnie pilota , żeby go ustawić tak, aby włączał i wyłączał dodatkowo kino domowe i dekoder TV jednocześnie z TV. 

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @RommeL

Z kinem domowym powinno być łatwo. Po włączeniu funkcji AnnyNet + powinno to działać automatycznie. Jeżeli chodzi o dekoder musisz poszukać funkcji odpowiedzialnej za włączenie powiązane z HDMI CEC. Tak naprawdę zależy to od właściwości dekodera.
Funkcja pilota uniwersalnego telewizora nie gwarantuje funkcji zasilania na urządzenia zewnętrzne.