Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HT-H5530 brak dźwieku przez HDMI ARC

(Temat utworzony: 27-02-2018 09:17 AM)
1440 Wyświetlenia
Lisu
First Poster
Opcje

Witam, 

Mam problem z przekazywaniem dźwięku na kino domowe z urządzeń podłączonych do TV. 
Obecny sprzęt to: 
TV - LG 43LJ614V 
XBOX ONE S 
KD - Samsung HT-H5530 
CP - dekoder HD 5000 

Obecnie podłączone jest następująco: 
TV ->HDMI ARC ->KD 
TV -> Optyczny -> KD 
CP -> HDMI -> TV 
XBOX -> HDMI -> TV 

Dżwięk jest tylko po optycznym, ale jedynie 2.1 zamiast 5.1...

W ustawieniach TV i KD ARC włączone (w kinie przestawiłem z auto na włączone), simplink (tv) oraz anytime+(KD) również włączone, ale i tak nie można obsługiwać urządzeń jednym pilotem. Tak jakby cały czas był brak komunikacji między nimi.

W TV ustawiłem również wyjście HDMI1 ARC jako dedykowane do KD.

TV z KD podłączone jest kablem HDMI high speed with ethernet, czyli raczej odpowiednim.

Dodam, że TV jest nowy natomiast KD już jakiś czas pracowało ale, że poprzedni TV nie posiadał wyjścia ARC to dźwięk leciał jedynie po stereo (poprzedni nie miał nawet wyjścia optycznego). Jedynego czego nie próbowałem to resetu do ustawień fabrycznych. Wszystkie urządzenia posiadają najnowszą aktualizację (pobrane aktualizację z poziomu menu urządzeń).

Może ktoś ma pomysł co zrobić aby to działało? Bo mi się już kończą ;/

0 Like
1 Odpowiedz
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie dubluj wyjść dźwięku. Odłącz optyka. HDMI ARC to normalny tryb łącza uzupełniony o kanał zwrotny dźwięku. Dzięki temu dźwięk z tv i podłączonych do niego urządzeń można przesłać do kina domowego.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like