Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HDMI brak połączenia z PC

(Temat utworzony: 05-12-2021 09:15 PM)
7222 Wyświetlenia
Atmi
Pioneer
Opcje
Witam, jestem od niedawna posiadaczem Samsung Neo QN91A (2021), niestety moja radość nie trwała długo. PC stacjonarny nie może przekazać obrazu poprzez zakupiony kabel HDMI 2.0. Telewizor na każdym HDMI (łącznie z portem 4 dedykowanym do konsoli) pokazuje nieznane źródło, a przy ikonie źródła widnieje czerwona ikona "power". 
Wypróbowane rozwiązania to restart do ustawień fabrycznych, odpięcie zasilania na 10min i odpięcie kabla HDMI od telewizora, po czym przytrzymanie przycisku power na telewizorze (30sec) I podpiecie HDMI przed włączeniem; rozwiązywanie problemów z poziomu telewizora również nie pomogło.
PC w ustawieniach grafiki nie wykrywa w ogóle telewizora jako odbiornika. Podłączenie monitora SAMSUNG tym samym kablem nie spowodowało żadnego problemu (monitor działa, obraz jest podawany, tzn. że kabel jest sprawny).
0 Like
21 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Atmi Sprawdzałeś dostępność aktualizacji dla telewizora ?

Podasz dokładny model oraz oprogramowanie zainstalowane na nim ? 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wygląda na problem z kablem HDMI.

Atmi
Pioneer
Opcje
@YOX Doklady model to QE50QN91AATXXH oprogramowanie, najnowsze dostępne (dzis sprawdzona aktualizacja)

@vdsl2
Kabel działa poprawnie, sprawdzony z monitorem 8 wszystko działa
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Atmi  Taką masz wersję 1808.1 ?

Obraz z PC idzie z zintegrowanej grafiki czy z oddzielnej karty graficznej ? 

Atmi
Pioneer
Opcje
@YOX próbowałam i z grafiki (gtx1660) oraz z zintegrowanej

@vdsl2 raczej tak, sprawdzę dokładnie jutro
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Atmi
Pioneer
Opcje
Tak
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Atmi Połączenie przez HDMI nie działa tylko  z komputerem? Spróbuj oznaczyć źródło jako PC w TV klikając na źródle strzałkę w górę, następnie zaznacz "PC"

W kolejnym kroku przytrzymaj przycisk POWER na pilocie dłużej niż 5 sekund, aby TV uruchomił się ponownie.

0 Like