Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HDMI brak połączenia z PC

(Temat utworzony: 05-12-2021 09:15 PM)
7350 Wyświetlenia
Atmi
Pioneer
Opcje
Witam, jestem od niedawna posiadaczem Samsung Neo QN91A (2021), niestety moja radość nie trwała długo. PC stacjonarny nie może przekazać obrazu poprzez zakupiony kabel HDMI 2.0. Telewizor na każdym HDMI (łącznie z portem 4 dedykowanym do konsoli) pokazuje nieznane źródło, a przy ikonie źródła widnieje czerwona ikona "power". 
Wypróbowane rozwiązania to restart do ustawień fabrycznych, odpięcie zasilania na 10min i odpięcie kabla HDMI od telewizora, po czym przytrzymanie przycisku power na telewizorze (30sec) I podpiecie HDMI przed włączeniem; rozwiązywanie problemów z poziomu telewizora również nie pomogło.
PC w ustawieniach grafiki nie wykrywa w ogóle telewizora jako odbiornika. Podłączenie monitora SAMSUNG tym samym kablem nie spowodowało żadnego problemu (monitor działa, obraz jest podawany, tzn. że kabel jest sprawny).
0 Like
Atmi
Pioneer
Opcje
Tv działa z laptopem i pc stacjonarnym na innym kablu HDMI, zarówno na kablu dostarczonym do monitora jak i na kablu moim starszym używanym do DVD
Z kolei na nowym kablu działa tylko monitor z laptopem i pc - tv nie widzi.
Kupowałam specjalnie 15m kabel 2.0 z oplotem a działa na 2m gumowym
0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@Atmi  od strony telewizora/ustawień nic z tym nie zrobisz, proponuję jednak wymienić kabel :winking-face:

AdamJu
Navigator
Opcje
15m dla HDMI to strasznie dużo i tylko kable Marek jak. AudioQuest są w stanie poprawnie działać, ale to koszta powyżej tysiąca złoty.
0 Like
Atmi
Pioneer
Opcje
A jak to w przypadku kabla łączonego na wzmacniaczu sygnału (repeater), albo przy użyciu hdmi-konwerter Ethernet-ethernet-konwerter Ethernet-hdmi?
0 Like
AdamJu
Navigator
Opcje
Elemety takie wprowadzają bardzo duzy jitter sygnału cyfrowego co odbija się na jakości sygnału (tak cyfrowy można pogorszyć) oraz wpływa na stabilność synchronizacji sygnału (raz działa raz nie)
0 Like
Atmi
Pioneer
Opcje
Zakupiłam nowy kabel, tym razem jest to kabel zez oplotu i bez dodatkowych reduktorów na końcach, ogólnie załapał. Sęk w tym że działa jak kabel jest prosto. Nadmiaru kabla (jakieś 2m) nie mogę zwinąć ani spiac rzepkiem.....
Jutro jeszcze coś powalczę, zawsze jest jeszcze wzmacniacz
0 Like
Atmi
Pioneer
Opcje
Na razie wszystko działa na innym kablu.
Dziekuje za pomoc.
Khavcio
Student
Opcje

Przy próbie podłączenia PC lub laptopa po HDMI, na telewizorze 50nu7092 komunikat NO SIGNAL.. komputery nie widzą telewizora. Sprawdzane na dwóch różnych kablach. Przewody sprawdzane w konfiguracji z monitorem. Monitory działają, TV nie koniecznie. Przy ikonach urządzenia HDMI symbol power. Dodam iż na tych kablach podłączałem do TV soundbar i działa bez zarzutu. Próbowane metody z resetem TV, z odłączaniem TV z prądu na 10min, power 30 sec. Nie chce współpracować. Wingroza nie wykrywa TV jako monitora a TV nie dostaje sygnału. Macie Panowie i Panie jakieś pomysły? 

Dodam.

PC, karta graficzna GTX 1060, Lapek jakieś intelowskie zintegrowane cuś. Aktualizowane oprogramowanie w komputerach. TV aktualizowane: Wersja oprogramowania: 1330

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Na PC masz wyjście HDMI od karty graficznej? Kabel musi być podłączony do tego wyjścia, nie do płyty głównej. Możesz spróbować połączyć przez porty Displayporty, jeśli oba urządzenia je mają.
Khavcio
Student
Opcje

Tak. Tv podłączany pod hdmi karty. Nawet, pod to samo gniazdo, tym samym kablem podłączyłem monitor. Prąci. Tv. Wykrywa że ma coś. Ale wykrywa wyłączone. DP w TV brak. 

0 Like