Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ekran z kropkami

(Temat utworzony: 14-01-2018 11:25 AM)
346 Wyświetlenia
Kawczok77
Apprentice
Opcje

Witam czy to jest normalne ze na nowym telewizorze UE55MU6672 na ciemnym tle widać białe kropki które zapalają się i gasną to trochę dziwne

Pozdrawiam Kawczok

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ciężko stwierdzić, nie widząc efektu.
Ale zgodnie z założeniem technologii lcd, większość producentów deklaruje w tej materii zgodność z normą ISO 13406-2. W sieci znajdziesz info na ten temat. Znajdziesz też sposoby wyliczenia ilości i gęstości wyświetlania martwych lub gorących pikseli kwalifikującą matrycę do wymiany.
Znajdziesz również opisy działania programów służących do naprawy zawieszonych subpikseli.
Ale tak jak napisałem na początku. Nie widząc efektu, który opisujesz, trudno jest cokolwiek wyrokować.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Kawczok77
Apprentice
Opcje
Wstawił bym filmik ale nie wiem jak
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Filmik w chmurę czy na YT a tutaj link.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kawczok77
Apprentice
Opcje

https://youtu.be/6eoagzBP8tU

To tylko z kawałka ekranu nagrane telefonem

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Na takich filmach lub zdjęciach najlepiej pokazywać cały ekran. Wycięte fragmenty są trudnym wyznacznikiem. Ale już. Dla mnie to wygląda na zakłócenia sieciowe. Nic nie napisałeś kiedy i w jakim trybie pracy telewizora się pojawiają. Ale gdyby był to problem z pikselami, np. gorącymi, to "świeciły" by cały czas. A w twoim przypadku pojawiają się na chwilę. Taki efekt, pomimo nowych technologii, w tym filtrów antyzakłóceniowych i tak się pojawia w wyniku różnych zakłóceń w sieci energetycznej, antenowej lub gdy źródła zakłóceń znajdują się w pobliżu odbiornika.
Ale oczywiście to tylko moje przemyślenia i "gdybanie".

0 Like