Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Easy connection to screen

(Temat utworzony: 13-07-2021 07:08 PM)
46372 Wyświetlenia
Plachon
Pioneer
Opcje

Od kilku dni jestem posiadaczem QN91A. Wertując instrukcję znalazłem porady jak można połączyć się z komputera Windows z wykorzystaniem TV. Jedną z metod jest wykorzystanie programu "Easy connection to screen". Niestety podany w instrukcji link do pobrania smsng.co/PConTV nie działa. W telewizorze jest podany inny link smsng.co/easy ale też nie działa. Czy ktoś w społeczności używał ten program, czy warto? Jeśli tak, to skąd go można pobrać skutecznie?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
83 Odpowiedzi
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Members_JJDquzN  Aplikacja obecnie istnieje jedynie w języku angielskim, ale obsługuje również modele na inne europejskie rynki. W internecie nie znalazłem żadnych oficjalnych informacji na temat wydania wersji w języku polskim.

posepny
First Poster
Opcje

Podpowiesz jak to sie robi ? Chodzi o aplikacje zainstalowana na PC ? Da sie to zrobic po kablu jak TV jest podpiety do rootera ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@posepny, Jaki model telewizora posiadasz ? Aplikacja powinna działać, nawet jeśli TV jest podpięty kablem LAN do sieci.

Members_NoQIEmm
First Poster
Opcje

Witam, mam problem nie mogą połączyć bezprzeowodowo, żeby przekazać obraz z Komputera Dell Latitude 5421 win 11 na TV QN91BA65 może coś podpowiecie ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_NoQIEmm  Czy zaglądałeś do instrukcji obsługi że aby udostępnić ekran z laptopa jest potrzebna aplikacja Easy connection to screen

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/easy-connection-to-screen/m-p/3672767#M25818 

Members_NoQIEmm
First Poster
Opcje

zrobiłem to wcześniej mam wersję 4.7.1  ale nic z tego nie mogę się połączyć

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_NoQIEmm  Masz jakiś komunikat podczas łączenia? 

0 Like
Fazon
Voyager
Opcje
Jaka wersja oprogramowania w tv?
0 Like
ŁukaszKruk
First Poster
Opcje

Co to znaczy "przeinstalować aplikację"?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ŁukaszKruk  Odinstalować i zainstalować ponownie.