08-07-2018 06:37 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam serdecznie wszystkich.
TV SUHD 49KS7000 zakupiony w listopadzie w Saturnie.
Wszystko działało świetnie no i nadal TV wydaje się spełniać oczekiwania ale jakieś dziwne prześwietlenie pojawiło się w rogu ekranu. Nie ukrywam, że to irytuje.
Czy ktoś miał podobny problem? O co może chodzi? Załączam zdjęcie:
- « Poprzedni
- Następny »
09-07-2018 06:32 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
09-07-2018 06:54 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tv wisi tak ponad rok. Jak ten "ucisk ramki interpretować?" Da się to naprawić ? Na forach piszą, że to problem z matrycą i ten model tak ma. Oby nie !
09-07-2018 01:12 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Odnośnie sposobu powieszenia tv. Wisi idealnie prosto, bez żadnych kątów. Zdjęcie zostało po prostu tak zrobione.
09-07-2018 04:07 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej Apprentice,
Mogę cię prosić o jeszcze o 2 dodatkowe zdjęcia:
1- Całego telewizora przedstawiających test obrazu, który można łatwo i sprawnie wykonać z pozycji menu:
Menu -> Ustawienia -> Pomoc techniczna -> Diagnostyka -> Rozpocznij test obrazu.
2-Całego telewizora przedstawiających czarny ekran:
Czarny np.:
https://www.youtube.com/watch?v=XIMLoLxmTDw
Wydaje mi się, że na czarnym będzie to najlepiej widoczne.
Dzięki dodatkowych zdjęciom będziemy mogli dokładnie i rzetelnie dokonać analizy zaistniałej sytuacji.
09-07-2018 04:44 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A więc tak: jeśli chodzi o test obrazu, foto poniżej. Ewidentnie pali inaczej w lewyn dolnym rogu.
Po włączeniu linku z YT odnośnie czerni, nie widać absolutnie nic! Żadnych prześwietleń, tylko mnie odbitego w ekranie ale... po wyjściu do menu YT efekt taki:
O co tu chodzi ?
10-07-2018 02:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej Apprentice,
Dzięki za przesłanie dodatkowych zdjęć, bardzo pomogły mi w weryfikacji Twojej sprawy.
Proponuje skontaktować się z infolinią pod numerem telefonu 801-172-678, w celu wykonania zgłoszenia serwisowego.
Przygotuj:
1. Model telewizora - To juz znasz :)
2. Numer seryjny - który znajduje się z tyłu urządzenia na tabliczce znamieniowej zaczynający się od S/N (15 znaków).
3. Data zakupu - na paragonie fiskalnym, który powinieneś otrzymać wraz z towarem.
Wspomnij dla konsultanta, że na Forum, są już wysłane zdjęcia najlepiej podając nazwę tematu" Dziwne "prześwietlenie" w lewym rogu ekranu".
11-07-2018 09:04 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Oczywiście jak tylko wrócę z wyjazdu, dokonam zgłoszenia.
Piszesz Wojtku, że zdjęcia pomogły w weryfikacji sprawy, natomiast ja nadal nie mam pojęcia co może być przyczyną i czy jest to coś poważnego? Czy da się naprawić czy to jakaś błachostka?
Proszę podzielić się tą wiedzą.
Pozdrawiam serdecznie
11-07-2018 02:59 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Zgradi,
Sprawa jest związana z podświetleniem/matrycą/obudową - bardzo ciężko dokładnie odpowiedzieć, czym to mogło być związane. Jedynie co mogę stwierdzić, że jest to naprawa gwarancyjna.
Na razie ciesz się wyjazdem, odpocznij, pozdrów od nas rodzinę:smileyvery-happy:, a sprawą zajmie się serwis po powrocie, byś mógł się cieszyć dobrą jakością telewizorów Samsung.
03-08-2018 09:38 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
hej
jak się rozwiązała Twoja sprawa ? na mojej nowej matrycy problem dalej występuje. Jeśli chcesz go zobaczyć na teście diagnostycznym zaznacz że na zdjęciu pierwszym jest widoczny problem, wtedy tv wyświetli kolejne zdjęcia szare paski a tam już widać dokładnie jaki problem mają te tv, nie wiem czemu nikt o tym nie wspomniał ?

- « Poprzedni
- Następny »