Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne "prześwietlenie" w lewym rogu ekranu.

(Temat utworzony: 08-07-2018 06:37 PM)
13571 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Zgradi
Explorer
Opcje

Witam serdecznie wszystkich. 

TV SUHD 49KS7000 zakupiony w listopadzie w Saturnie. 

Wszystko działało świetnie no i nadal TV wydaje się spełniać oczekiwania ale jakieś dziwne prześwietlenie pojawiło się w rogu ekranu. Nie ukrywam, że to irytuje.

Czy ktoś miał podobny problem? O co może chodzi? Załączam zdjęcie:

20180618_174326.jpg20180618_174350.jpg

0 Like
28 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wygląda to na "ucisk" ramki. Na zdjęciach widać, że tv wisi pod pewnymi kątami. Być może to efekt w sposobie robienia zdjęć. Ale jeżeli nie i telewizor faktycznie wisi pod takimi kątami, to całkiem możliwe, że doszło do przekoszenia obudowy i uciśnięcia matrycy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Zgradi
Explorer
Opcje

Tv wisi tak ponad rok. Jak ten "ucisk ramki interpretować?" Da się to naprawić ? Na forach piszą, że to problem z matrycą i ten model tak ma. Oby nie !

0 Like
Zgradi
Explorer
Opcje

Odnośnie sposobu powieszenia tv. Wisi idealnie prosto, bez żadnych kątów. Zdjęcie zostało po prostu tak zrobione. 

0 Like
WojtekW
Pioneer
Opcje

Hej Apprentice,

Mogę cię prosić o jeszcze o 2 dodatkowe zdjęcia:

1- Całego telewizora przedstawiających test obrazu, który można łatwo i sprawnie wykonać z pozycji menu:
Menu -> Ustawienia -> Pomoc techniczna -> Diagnostyka -> Rozpocznij test obrazu.
2-Całego telewizora przedstawiających czarny ekran:
Czarny np.:
https://www.youtube.com/watch?v=XIMLoLxmTDw

Wydaje mi się, że na czarnym będzie to najlepiej widoczne.

Dzięki dodatkowych zdjęciom będziemy mogli dokładnie i rzetelnie dokonać analizy zaistniałej sytuacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Zgradi
Explorer
Opcje

A więc tak: jeśli chodzi o test obrazu, foto poniżej. Ewidentnie pali inaczej w lewyn dolnym rogu.

20180709_162753.jpg

Po włączeniu linku z YT odnośnie czerni, nie widać absolutnie nic! Żadnych prześwietleń, tylko mnie odbitego w ekranie :smiling-face: ale... po wyjściu do menu YT efekt taki:

20180709_163156.jpgO co tu chodzi ?

0 Like
WojtekW
Pioneer
Opcje

Hej Apprentice,

Dzięki za przesłanie dodatkowych zdjęć, bardzo pomogły mi w weryfikacji Twojej sprawy.
Proponuje skontaktować się z infolinią pod numerem telefonu 801-172-678, w celu wykonania zgłoszenia serwisowego.

Przygotuj:
1. Model telewizora - To juz znasz :)
2. Numer seryjny - który znajduje się z tyłu urządzenia na tabliczce znamieniowej zaczynający się od S/N (15 znaków).
3. Data zakupu - na paragonie fiskalnym, który powinieneś otrzymać wraz z towarem.

Wspomnij dla konsultanta, że na Forum, są już wysłane zdjęcia najlepiej podając nazwę tematu" Dziwne "prześwietlenie" w lewym rogu ekranu". 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Zgradi
Explorer
Opcje

Oczywiście jak tylko wrócę z wyjazdu, dokonam zgłoszenia.

Piszesz Wojtku, że zdjęcia pomogły w weryfikacji sprawy, natomiast ja nadal nie mam pojęcia co może być przyczyną i czy jest to coś poważnego? Czy da się naprawić czy to jakaś błachostka?

Proszę podzielić się tą wiedzą.

Pozdrawiam serdecznie

0 Like
WojtekW
Pioneer
Opcje

@Zgradi,

Sprawa jest związana z podświetleniem/matrycą/obudową - bardzo ciężko dokładnie odpowiedzieć, czym to mogło być związane. Jedynie co mogę stwierdzić, że jest to naprawa gwarancyjna.

Na razie ciesz się wyjazdem, odpocznij, pozdrów od nas rodzinę:smileyvery-happy:, a sprawą zajmie się serwis po powrocie, byś mógł się cieszyć dobrą jakością telewizorów Samsung.

Nightwish13
Apprentice
Opcje

hej

jak się rozwiązała Twoja sprawa ? na mojej nowej matrycy problem dalej występuje. Jeśli chcesz go zobaczyć na teście diagnostycznym zaznacz że na zdjęciu pierwszym jest widoczny problem, wtedy tv wyświetli kolejne zdjęcia szare paski a tam już widać dokładnie jaki problem mają te tv, nie wiem czemu nikt o tym nie wspomniał ? :winking-face: 

0 Like