Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Dysk zewnetrzny - smart tv

(Temat utworzony: 04-11-2018 03:09 PM)
4393 Wyświetlenia
alkadias99
Apprentice
Opcje

Jak w temacie, telewizor dosyć stary, bodajże seria 5 (jak to ma jakieś znaczenie mogę sprawdzić). Dysk będzie używany do cofania i nagrywania. Jakieś specjalne parametry potrzeba? Ten będzie ok? https://allegro.pl/dysk-zewnetrzny-seagate-expansion-3tb-usb-3-0-i7612412433.html?fromVariant=761242...

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@alkadias99Jak został wyprodukowany ten TV to nie było jeszcze tak dużych dysków jak widać seria "D" ma 500mA a nowsze już 1 A.  Nie chce ciebie narażać na koszta i wprowadzać w błąd najlepiej podpytaj się na infolinii. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@alkadias99Podaj dokładny model TV ?

0 Like
alkadias99
Apprentice
Opcje
UE55D8000YS
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@alkadias99Nie wiem czy tak duży dysk uciągnie jak 3TB ale poczytaj na temat napiecia na stronie 242 lub jutro dopytaj się na infolinii Samsung tel 22 608 93 33

0 Like
alkadias99
Apprentice
Opcje
Myślisz, że do ilu może uciągnąć? Teraz jest 1tb, jest wszystko git
0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@alkadias99Jak został wyprodukowany ten TV to nie było jeszcze tak dużych dysków jak widać seria "D" ma 500mA a nowsze już 1 A.  Nie chce ciebie narażać na koszta i wprowadzać w błąd najlepiej podpytaj się na infolinii. 

alkadias99
Apprentice
Opcje
Okej dzięki wielkie za pomoc!
Damian K
Hotshot
Opcje

@alkadias99

Jeszcze jedna uwaga z mojej strony. Myślę że dysk będzie działał w porządku, ponieważ ma on zewnętrzne zasilanie. Gdyby prąd czerpał z gniazda USB z telewizora, to faktycznie mógłby być problem. Tu natomiast jest duża szansa, że będzie to funkcjonowało poprawnie.

Oczywiście w instrukcji jest informacja, że Samsung nie gwarantuje stuprocentowej kompatybilności z urządzeniami innych producentów, ale w tym przypadku jestem dobrej myśli. :smiling-face:

W ostateczności kontakt z infolinią faktycznie będzie wskazany, jeżeli nie będziesz mieć pewności.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tylko warto się zapoznać z informacją na stronie 241 co też nam ogranicza.

Th3LOQ
Pioneer
Opcje
U mnie na starym d5500 nie było problemu z zasilaniem z USB dysku 2TB.
0 Like