Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to clouding?

(Temat utworzony: 28-11-2018 07:28 PM)
15844 Wyświetlenia
MM-tarcza
Journeyman
Opcje

Witam,

Jestem od dwóch miesięcy (niestety nieszczęśliwym) posiadaczem TV Samsung UE49MU6452UXXH. 

Po ok 1,5 miesiącu uzytkowania na matrycy pojawiły się długo utrzymyjące się "poświaty / przepalenia" poprzednio oglądanych kanałów.

Matryca została wymieniona na gwarancji - problem ustał .. Pojawił się niestety kolejny -chyba bardziej irytujący.

Jestem świadomy możliwości występowania zjawiska cloudingu w TV LED ale u mnie zjawisko to jest bardzo wyraźne.

Zaznaczę że pierwotna matryca nie miała żadnych "przejaśnień" lub były niezauważalne.

Nowa matryca to jakaś tragedia - w załączeniu zdjęcie zrobione przy emisji filmu w formacie panoramicznym-

Zgłosiłem problem do Samsunga jednak otrzymałem odpowiedź , która wyglądała tak jakby konsultant przekleił definicję cloudingu z wikipedii.

Tak jak zaznaczyłem jestem świadomy występowania zjawiska prześwietleń w LED ale wydaje mi się że u mnie problem polega na wyraźnie mocniej ściśniętej ramce matrycy z prawej strony. Stąd te wyraźne białe smugi - jedna od razu rzuca się w oczy (dolny prawy róg).

Czy taka wada podlega reklamacji ?

Czy mogę prosić Konslutantów Samsunga o dokładniejsze przyjrzenie się sprawie,

Dziękuję,prześwietlenie matrycy 2.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
radbox
First Poster
Opcje
U mnie już 3 matryce wymienione i dalej lipa świeci na paski od góry i dołu. Ostatni mój telewizor od Samsunga jak mi tego nie naprawią.
0 Like
radbox
First Poster
Opcje
Moja historia cloudingu na nowych wymienionych matrycach. Czy takie coś nie kwalifikuje się do wycofania że sprzedaży? 20221130_222732_1000000486_1669843654.jpg20221020_183211_4857_1666283533.jpg20221117_160811_1000000220_1668697693.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  co o tym myślisz? 

@radbox  Dla mnie to niw wygląda dobrze, więc bym reklamował

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@radbox Jak dla mnie to trochę mało możliwe że przy trzech wymienionych matrycach jest tak samo🤔

Pozostaje tym razem zgłosić jeszcze raz ale poprosić o wymianę TV a nie matrycy.

0 Like
radbox
First Poster
Opcje
Tak zrobiłem poprosiłem o wymianę na inny model nawet z moją dopłatą ale na razie nie ma decyzji. Nie odpuszczę jednak nawet jakbym miał iść do inspekcji handlowej czy sądu. Materiał dowodowy po 3 naprawach jest naprawdę mocny. Mało brakuje abym zniechęcił się do marki Samsung a przy okazji setki znajomych więc nie rozumiem polityki firmy że się chcą boksować tym bardziej że dopłacę do innego i jeszcze zarobią.
0 Like
Bart8580
Apprentice
Opcje
Witam, jak zredukowaliście clouding w telewizorach QLED? 
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Raczej się tego nie pozbedziesz, możesz trafić lepiej lub gorzej.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Właśnie czytam wyrok sądowy z 21 października 2021, w którym Sąd zasądził zwrot pieniędzy za TV, za właśnie cloding. Sąd orzekł, że jest to wada towaru, a nie jak potocznie się mówi, że TV tak już mają. Gość zgłosił reklamację do producenta. Oczywiście nie została uznana, " bo te TV tak mają". Z tą decyzją udał się do adwokata, adwokat złożył pozew. Trwało to 3 lata, ale chyba warto było 👍
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę zapoznać się z tym linkiem.

https://satelitarnecyfrowe.pl/clouding-w-tv/