Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy tak powinno wyglądać podświetlenie matrycy w nowym TV

(Temat utworzony: 06-04-2022 11:30 AM)
13814 Wyświetlenia
mkotar
Journeyman
Opcje

Cześć,

2 dni temu nabyłem, wczoraj zamontowałem na ścianie TV  SAMSUNG QE65QN91AAT . W ciągu dnia wszystko wydawało się być super jednak wieczorem zauważyłem niezbyt równe podświetlenie matrycy na ciemnych partiach ekranu. Pytanie czy tak to powinno wyglądać?

IMG_1728.JPGIMG_1729.JPG

0 Like
29 Odpowiedzi
ManiekHunter
Apprentice
Opcje

A jak byś miał w sklepie 2 telewizory identyczne i w identycznej cenie to wybrał byś fabrycznie nowy czy po naprawie przez producenta?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ManiekHunter  A skąd wiesz, że jeden z nich był naprawiany przez sklep?

Kiedyś kupiłem nowy TV zapakowany fabrycznie i po wypakowaniu w dzień nie było widać żadnych białych plam a wieczorem włączyłem i co widzę białe plamy. Po tygodniu zgłosiłem to do serwisu i za 2 dni wymienili mi panel i do dziś nic się nie dzieje a ma 7 lat.

Scrapyardpl
First Poster
Opcje

O co chodzi z tym obrazem ,telewizor mam jakieś 4 miesiące , co robić z tym fantem telewizor na gwarancji i dodatkowo ubezpieczony ,jak najlepiej zgłosić tą sprawę ? Rękojmia  czy naprawa serwis ? Po przesiadce z Sony jestem załamany tym szajszungiem

945C18D1-A261-4DDE-BAD1-3DFDB2D19853.jpeg

AA2500AF-4F6C-4E85-B8D5-D561AD75BAE3.jpeg

17FBA4B0-FFF5-4FC0-835F-4C841E0E1F0F.jpeg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Scrapyardpl  Możesz to zgłosić do sprzedawcy z tytułu rękojmi. Zapoznaj się co zawiera dodatkowe ubezpieczenie.

nikosa
Explorer
Opcje
Nagraj film, zrob zdjęcia różnych kątów z datą. I na gwarancję a jak nie to uokik
0 Like
5jacek
Explorer
Opcje

Dzień dobry, witam wszystkich. Wczoraj przyszedł do mnie telewizor 75cali qled (qe75q77c) po uruchomieniu telewizora zauważyłem na ciemnych tłach nierownomierne podswietlenie matrycy. Jest to tzw. Backlight bleeding. Najwyraźniej to widać w górnym lewym rogu oraz dolnym prawym. Próbowałem wszelakich ustawień ekranu, kontrast, dynamiczne podswietlenie itp... ale nic nie pomaga. Jest to widoczne w nocy gdy jest włączone ciemne tlo na ekranie, a w pomieszczeniu jest całkowicie ciemno. Za dnia praktycznie nie jest to do wychwycenia, tak samo przy wyświetlaniu filmów itd. W załączniku przesyłam zdjęcie (telefon trochę wyolbrzymił wadę, w rzeczywistości widać to trochę mniej). Czy taki defekt klasyfikuje telewizor do wymiany?

I jeszcze drugie pytanie, czy to normalne że telewizory wielkości 75 cali mają delikatnie pofalowany ekran? Jak patrzę mocno od boku to widać, że jego płaszczyzna nie jest idealna a właśnie są delikatne fale. 

Dziękuję za odpowiedzi 

20240214_005018.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@5jacek  Proponuje takie pytanie zadać do Samsunga przez email.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Selixo
Big Cheese
Opcje
Możesz go oddać i wziąć inną sztukę, ale może się trafić jeszcze gorszy. Taki urok LCD. Chcesz idealna czerń kupujesz oleda.
5jacek
Explorer
Opcje

To znaczy nie chodzi tu nawet o idealną czerń, bo wiem że LCD tego nie potrafi, ale o równomierne podswietlenie. W kilkunastoletnim telewizorze lcd 42" mam równomierne i nie ma takich jaśniejszych plam.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Przy tak dużym ekranie spotkałem się z wieloma markami które nie mają równomiernego podświetlenia, dlatego nie jest to żadna wada podświetlenia.