Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy tak powinno wyglądać podświetlenie matrycy w nowym TV

(Temat utworzony: 06-04-2022 11:30 AM)
13716 Wyświetlenia
mkotar
Journeyman
Opcje

Cześć,

2 dni temu nabyłem, wczoraj zamontowałem na ścianie TV  SAMSUNG QE65QN91AAT . W ciągu dnia wszystko wydawało się być super jednak wieczorem zauważyłem niezbyt równe podświetlenie matrycy na ciemnych partiach ekranu. Pytanie czy tak to powinno wyglądać?

IMG_1728.JPGIMG_1729.JPG

0 Like
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
I bardzo dobrze zrobiłeś. Sklep próbował Ci wcisnąć używkę z wystawy. 👍
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Aż z ciekawości włączyłem swój TV. Rolety zewnętrzne, pokój całkowicie zaciemniony. Zdjęcie zrobione na stop klatce filmu UHD BD.20220407_111056_2613_1649322662.jpg
ManiekHunter
Apprentice
Opcje

Samsung qe65q77AAT nowy, dopiero co rozpakowany ..... i co Wy na to? Plamy i krzywizny 😞IMG_6121.jpgIMG_6113.jpg

0 Like
mkotar
Journeyman
Opcje

Do sklepu i bierz nowa sztukę :smiling-face: u mnie trwało to 3 dni przysłali i zamontowali nowy egzemplarz - ten działa świetnie 

ManiekHunter
Apprentice
Opcje

Neonet twierdzi, że ma prawo do naprawy. Przysłali technika z Samsunga. Nowego nie chcą dać.

0 Like
mkotar
Journeyman
Opcje

A kupowałeś standardowo w sklepie czy przez internet - masz prawo zwrócić towar. 
mnie wiem czy możesz zwrócić towar w innym sklepie sieci jeśli nie minęły 2 tygodnie od zakupu. 

0 Like
ManiekHunter
Apprentice
Opcje

Mogę zwrócić ale weź odeślij takiego potwora. Dodatkowo na swój koszt. A żeby jeszcze było weselej to sklep potrąci za jak to napisali obniżenie wartości gdyż zdjąłem folie ochronne i rozpakowałem instrukcję itp. Nie jest tak wesoło jak się wydaje.

mkotar
Journeyman
Opcje

Moim zdaniem straszą.

niech dadzą podstawę prawną. Nie jesteś w stanie sprawdzić produktu z foliami na matrycy.

u mnie wzięli tv bez folii - tylko z kartonem.

Postarasz ich prawnikiem i uokikiem.

w kulki lecą i tyle. Masz prawo do towaru wolnego od wad

0 Like
ManiekHunter
Apprentice
Opcje
Szanowny Panie,

W odpowiedzi na Pana wcześniejszą korespondencję dotyczącą zgłoszenia reklamacyjnego numer xxxxxxx informuję iż Pani / Pana żądanie wymiany, przekazane w zgłoszeniu reklamacyjnym nie mogło zostać uznane.

W oparciu o przyjęte zgłoszenie reklamacyjne, urządzenie zostało zgłoszone do autoryzowanego serwisu producenta w celu określenia przyczyn i charakteru zgłaszanej usterki. Działający na zlecenie NEONET S.A. przedstawiciel serwisu na podstawie przeprowadzonej ekspertyzy technicznej, potwierdził występowanie zgłaszanej usterki

Na podstawie art. 561 § 3 zd. 1 Kodeksu cywilnego, z uwagi na nadmierność kosztów wymiany w stosunku do stopnia stwierdzonej wady, nastąpi usunięcie wady poprzez nieodpłatną naprawę

Mam nadzieję, że zrozumie  Pan dlaczego roszczenia wymiany nie mogło zostać uznane. Jednocześnie przepraszam za powstałe niedogodności oraz liczę na skuteczne zakończenie reklamacji.

Mamy nadzieję, iż przedstawione rozwiązanie będzie dla Pana satysfakcjonujące

Z poważaniem,

NEONET S.A.
ul. Nyska 48A
50-505 Wrocław
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ManiekHunter  Na forum nie podajemy takich rzeczy jak numer zgłoszenia czy imiona nazwiska więc proponuje je ukryć.
Nie rozumiem, dlaczego nie chcesz wymiany ekranu przez serwis?
Czy wymieniony TV nie będzie miał podobnych rzeczy jak ten?