01-12-2019 05:35 PM
Witam, 2 tygodnie temu kupiłam telewizor Samsung 7 series (50). Początkowo nie było żadnych problemów z oglądaniem filmów ze stron internetowych, seriali oraz filmów z aplikacji player. Teraz jest to nie możliwe po włączeniu filmu bądź serialu wyświetla się czarne okno - nie wyświetlają się reklamy, a film bądź serial się nie odtwarza. Internet działa bez zarzutu- przy próbie włączenia tego samego filmu bądź serialu na telefonie czy laptopie natychmiast wyświetlają się reklamy, a filmy są odtwarzane. Sprawdziłam również aktualizacje w Tv pisze, że jest to najnowsza aktualizacja 1325. Z jakiego powodu filmy i seriale nie są więc wyświetlane? Generalnie działa tylko Youtube.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
25-04-2024 08:20 PM
@Emenens, powód może być bardzo banalny, wystarczy, że twórca konkretnej strony z dnia na dzień zaimplementuje jakieś rozwiązanie/technologię, której nie wspiera przeglądarka, i już nie będziemy mogli poprawnie wyświetlić treści na tej stronie.
25-04-2024 08:24 PM
@Emenens Po prostu przeglądarki w telewizorach nie sa tak zaawansowane jak w komputerze i służą raczej to jakiegoś podstawowego przeglądania stron internetowych.
25-04-2024 09:10 PM
Hmm rozumiem teraz, mimo wszystko wydaje mi się to dość słabe.
Akurat przy tej stronie co na niej oglądałem nikt nic tam nie dłubał od conajmniej roku😅
Odpaliłem z ciekawości na moim 5letnim tv LG tą samą stronę i tam śmiga wszystko bez problemu.
No nic, czyli ten typ tak ma. Będę chociaż teraz wiedział na przyszłość jaką markę omijać jeżeli chodzi o TV
bo dość często oglądam z przeglądarki filmy, a podpinać laptopa za każdym razem mi się nie chce...😩
26-04-2024 08:18 AM
@Emenens, w takim razie bezprzewodowe przekazywanie obrazu ze smartfona może być rozwiązaniem. 😉
26-04-2024 04:48 PM
Z tego co się orientuje telewizor nie ma chromecasta i tylko można udostępniać treści z telefonu jak sie ma telefon samsunga, a owego nie mam.
26-04-2024 09:40 PM
@Emenens, nie tylko, dla przykładu 3 lata temu miałem taniego Redmi i spokojnie udostępniałem obraz na TV Samsung za pomocą odpowiedniej opcji w ustawieniach telefonu.
26-04-2024 10:04 PM
No to pewnie ten telewizor co miałeś miał chromecast/miracast mój model nie ma takiej funkcji. Łączy się tylko z telefonami Samsung przez "smart view".
27-04-2024 08:49 AM
@Emenens, wydaje mi się, że żaden model nie miał. Zbadam generalnie sprawę i dam Ci znać, muszę tylko zdobyć jakiś telefon (obecnie przy sobie mam tylko Samsungi) i znaleźć zbliżony do Twojego telewizor. Jaki Ty masz smartfon tak przy okazji?
28-04-2024 02:35 PM
Będę wdzięczny😁 Telefon Xiaomi mi 10 pro.
Dzięki!
28-04-2024 04:00 PM
@Emenens Czy telefon nie widzi TV Samsung przez Projekcja/Ekran bezprzewodowy?