Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak możliwości oglądania filmów

(Temat utworzony: 01-12-2019 05:35 PM)
24214 Wyświetlenia
Paulynka69
First Poster
Opcje

Witam, 2 tygodnie temu kupiłam telewizor Samsung 7 series (50). Początkowo nie było żadnych problemów z oglądaniem filmów ze stron internetowych, seriali oraz filmów z aplikacji player. Teraz jest to nie możliwe po włączeniu filmu bądź serialu wyświetla się czarne okno - nie wyświetlają się reklamy, a film bądź serial się nie odtwarza. Internet działa bez zarzutu- przy próbie włączenia tego samego filmu bądź serialu na telefonie czy laptopie natychmiast wyświetlają się reklamy, a filmy są odtwarzane. Sprawdziłam również aktualizacje w Tv pisze, że jest to najnowsza aktualizacja 1325. Z jakiego powodu filmy i seriale nie są więc wyświetlane? Generalnie działa tylko Youtube. 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Emenens, powód może być bardzo banalny, wystarczy, że twórca konkretnej strony z dnia na dzień zaimplementuje jakieś rozwiązanie/technologię, której nie wspiera przeglądarka, i już nie będziemy mogli poprawnie wyświetlić treści na tej stronie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Emenens  Po prostu przeglądarki w telewizorach nie sa tak zaawansowane jak w komputerze i służą raczej to jakiegoś podstawowego przeglądania stron internetowych.

Emenens
Pioneer
Opcje

Hmm rozumiem teraz, mimo wszystko wydaje mi się to dość słabe.
Akurat przy tej stronie co na niej oglądałem nikt nic tam nie dłubał od conajmniej roku😅
Odpaliłem z ciekawości na moim 5letnim tv LG tą samą stronę i tam śmiga wszystko bez problemu.

No nic, czyli ten typ tak ma. Będę chociaż teraz wiedział na przyszłość jaką markę omijać jeżeli chodzi o TV
bo dość często oglądam z przeglądarki filmy, a podpinać laptopa za każdym razem mi się nie chce...😩

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Emenens, w takim razie bezprzewodowe przekazywanie obrazu ze smartfona może być rozwiązaniem. 😉

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Emenens
Pioneer
Opcje

Z tego co się orientuje telewizor nie ma chromecasta i tylko można udostępniać treści z telefonu jak sie ma telefon samsunga, a owego nie mam.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Emenens, nie tylko, dla przykładu 3 lata temu miałem taniego Redmi i spokojnie udostępniałem obraz na TV Samsung za pomocą odpowiedniej opcji w ustawieniach telefonu.

Witaj na Forum Samsung!

Emenens
Pioneer
Opcje

No to pewnie ten telewizor co miałeś miał chromecast/miracast mój model nie ma takiej funkcji. Łączy się tylko z telefonami Samsung przez "smart view".

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Emenens, wydaje mi się, że żaden model nie miał. Zbadam generalnie sprawę i dam Ci znać, muszę tylko zdobyć jakiś telefon (obecnie przy sobie mam tylko Samsungi) i znaleźć zbliżony do Twojego telewizor. Jaki Ty masz smartfon tak przy okazji?

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
Emenens
Pioneer
Opcje

Będę wdzięczny😁 Telefon Xiaomi mi 10 pro.

Dzięki!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Emenens  Czy telefon nie widzi TV Samsung przez Projekcja/Ekran bezprzewodowy?

0 Like