Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dekoder Play TV a telewizor Samsung

(Temat utworzony: 05-01-2025 07:00 PM)
441 Wyświetlenia
pawlitw
First Poster
Opcje
Mam pytanie o skonfigurowanie dekodera tv kablowej od Play na telewizorze Samsung (QE43Q67DAUXXH): przy dodawaniu dekodera tv kablowej jako urządzenia podłączonego do telewizora nie ma możliwości wyboru Play. Przez to, mam wrażenie, nie da się skonfigurować pilota uniwersalnego.
Czy da się to jakoś rozwiązać?
0 Like
9 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Spróbuj zidentyfikować producenta/markę dekodera (naklejka znamionowa z tyłu), Play jest tylko operatorem, nie producentem sprzętu...
0 Like
pawlitw
First Poster
Opcje
Próbowałem, jakaś koreańska firma, też nie ma takiej opcji.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
To nic nie zrobisz. Chyba że uda Ci się znaleźć klon twojego dekodera (czasem niektóre modele mogą być robione pod różnymi markami). Można też poeksperymentować z tymi dostępnymi - może z którymś zadziała, przynajmniej niektóre funkcje. Powodzenia.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pawlitw  Nie napisałeś jaki masz dekoder Play a jest ich kilka o to dwa  (Dekoder DMC, Dekoder TV 4K BOX).

Poza tym z dekodera można też sterować TV opcjami podstawowymi. W opcji "Wybierz  swojego dostawcę usługi TV" wpisywałeś Play?

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy jest to dekoder Play Box TV, czy dekoder z UPC?
pawlitw
First Poster
Opcje
Play Box TV.
0 Like
pawlitw
First Poster
Opcje
Play Box.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z tym dekoderem nie zakoduje Pan pilota. Działa to jedynie w drugą stronę. Ja na Pana miejscu zrobilbym sobie inaczej. W telewizorze powinien Pan mieć aplikacje Play NOW wystarczy się na nią zalogować i nie musi Pan już używać dekodera.
Members_ajKvpwr
Apprentice
Opcje

Witam, u mnie działa tylko mam QE65Q77C wystarczy wybrać wyszukaj play, pokaż więcej. Przy trzeciej próbie działa. 

0 Like