Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak możliwości oglądania filmów

(Temat utworzony: 01-12-2019 05:35 PM)
21814 Wyświetlenia
Paulynka69
First Poster
Opcje

Witam, 2 tygodnie temu kupiłam telewizor Samsung 7 series (50). Początkowo nie było żadnych problemów z oglądaniem filmów ze stron internetowych, seriali oraz filmów z aplikacji player. Teraz jest to nie możliwe po włączeniu filmu bądź serialu wyświetla się czarne okno - nie wyświetlają się reklamy, a film bądź serial się nie odtwarza. Internet działa bez zarzutu- przy próbie włączenia tego samego filmu bądź serialu na telefonie czy laptopie natychmiast wyświetlają się reklamy, a filmy są odtwarzane. Sprawdziłam również aktualizacje w Tv pisze, że jest to najnowsza aktualizacja 1325. Z jakiego powodu filmy i seriale nie są więc wyświetlane? Generalnie działa tylko Youtube. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dla twojego TV jest nowszy firmware wer 1335 https://www.samsung.com/pl/support/model/UE50RU7472UXXH/

Jak zaktualizować znajdziesz tutaj Aktualizacja oprogramowania w telewizorach Samsung

@Paulynka69  Wyżej masz wyjaśnione co do oglądania filmów przez przeglądarkę Internet. TV to nie komputer czy smartfon.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
29 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Paulynka69  Podaj dokładny model TV ? Od kogo masz internet ? Czy był resetowany Smart Hub ?

Przeczytaj przed skorzystaniem z funkcji Internet Przeczytaj tę informację przed użyciem aplikacji Internet.
● Pobieranie plików nie jest obsługiwane.
● Funkcja Internet może nie mieć dostępu do niektórych stron internetowych, takich jak strony internetowe obsługiwane przez niektóre firmy.
● Telewizor nie obsługuje odtwarzania plików Flash Video.
● Handel elektroniczny (kupowanie produktów w Internecie) nie jest obsługiwany.
● Formanty ActiveX nie są obsługiwane.
● Obsługiwana jest ograniczona liczba czcionek. Niektóre symbole i znaki mogą nie być prawidłowo wyświetlane.
● Odpowiedź na polecenia pilota na ekranie może być opóźniona, jeśli aktualnie trwa ładowanie strony internetowej.
● W zależności od stanu wykorzystywanych systemów ładowanie strony internetowej może być opóźnione lub całkowicie zatrzymane.
● Operacje kopiowania i wklejania nie są obsługiwane.
● Podczas pisania wiadomości e-mail lub wiadomości SMS niektóre funkcje (np. zmiana rozmiaru lub koloru czcionek) mogą nie być dostępne.
● Ilość zakładek i rozmiar pliku dziennika, który można zapisać, są ograniczone.
● Liczba jednocześnie otwartych okien jest ograniczona.
● Szybkość przeglądania sieci zależy od środowiska sieciowego.
● Filmy dostępne na stronie internetowej nie mogą być odtwarzane, gdy włączona jest funkcja PIP (picture-inpicture). " Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu lub regionu geograficznego. ● Historia przeglądania jest zapisywana od najnowszych do najstarszych wpisów, a najstarsze wpisy są zastępowane w pierwszej kolejności.
● W zależności od typów obsługiwanych kodeków wideo/audio może nie być możliwe odtwarzanie niektórych plików wideo i audio HTML5.
● Treści wideo z usług przesyłania strumieniowego zoptymalizowanych pod kątem odtwarzania na komputerze mogą nie być prawidłowo odtwarzane za pomocą naszej firmowej przeglądarki dostępnej poprzez Internet

0 Like
Paulynka69
First Poster
Opcje

UE50RU7472U. Internet światłowód WDM. W ustawieniach- funkcja smart- zaznaczone Autouruchamianie Smart Hub.

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dla twojego TV jest nowszy firmware wer 1335 https://www.samsung.com/pl/support/model/UE50RU7472UXXH/

Jak zaktualizować znajdziesz tutaj Aktualizacja oprogramowania w telewizorach Samsung

@Paulynka69  Wyżej masz wyjaśnione co do oglądania filmów przez przeglądarkę Internet. TV to nie komputer czy smartfon.

0 Like
Valdis52
First Poster
Opcje

Skoro tak wiele czynności w przeglądarce telewizora jest wyłaczone lub ograniczone to po co właściwie jest ta przeglądarka.

Wyświetlanie filmów to przeciez podstawowa funkcja telewizora.

Dlatego zainstalowana w nim przeglądarka powinna tą funkcję obsługiwać z każdego źródła.

Tym bardziej że po zakupie telewizora była możliwość oglądania filmów ze stron w internecie.

Możliwość ta znikła po jednej z aktualizacji systemu już dość dawo temu.

BarbaraW
Journeyman
Opcje

Cześć @Valdis52,

Wersja przeglądarki w telewizor jest nieco uboższa niż ta na komputery. Dodatkowo TV nie wspiera już Flasha, więc jeśli strona jeszcze napisaną tą technologią to niestety nie odtworzy materiału. Trzeba tez pamiętać, że nie wszystkie strony są dostosowywane do przeglądarek na telewizory.

hania00000
Student
Opcje
Dokładnie. Mam kilka tv, samsung był najlepszy do czasu, więc zmieniam na inny, Sharp, lg nie mają takiego problemu, myślę że samsung wróci po rozum do glowy
0 Like
Emenens
Pioneer
Opcje

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem w swoim telewizorze z odtwarzaniem treści poprzez przeglądarkę. Jeszcze niedawno mogłem odpalać filmy z różnych stronek ala cda przez przeglądarkę bez problemu, teraz niestety albo to jest czarny obraz który ładuje tylko dźwięk, albo wyskakuje error i mam czarny obraz.

Resetowałem ustawienia i czyściłem przeglądarkę ale nic to nie dało.
Jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Model telewizoru to QE65QN85C.
Mam go od lutego i do tej pory wszystko działało prawidłowo, nie mam pojęcia co się stało...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Emenens  Na forum  już wielokrotnie pisałem że na przeglądarce tak się dzieje że co jakiś czas nie ma możliwości ogladania filmów. Jedyne rozwiązanie to zakup przystawkę Smart na android.

Emenens
Pioneer
Opcje

Hmm rozumiem, natomiast jaki jest tego powód? To chyba straszna wtopa Samsunga, że raz działają filmy w przeglądarce a raz nie... Jest jakieś sensowne wyjaśnienie tego zjawiska czemu dziś nie działa a wczoraj działało?😅

0 Like