Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku w trybie ambient mode i jak usunąć moje tło z tego trybu?

(Temat utworzony: 04-12-2021 12:47 PM)
559 Wyświetlenia
Patryk Ch1007
Apprentice
Opcje

Witam, mam problem następujący...Od jakoś tygodnia nie mam dźwięku w trybie Ambient, włączam kinografikę i cisza, głośniki działają, telewizor podgłośniony ale wciąż cisza. Wcześniej oczywiście był dźwięk w tym trybie. W internecie nigdzie nie mogę znaleźć takiego samego problemu. 

Drugie pytanie to jak usunąć moje tło w trybie Ambient? Bo ustawiłem ale nie takiego efektu oczekiwałem i teraz mam jakieś paski rozmazane w tym moim tle, a opcji nigdzie nie widzę żeby to usunąć.

Proszę o pomoc i pozdrawiam!

0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Patryk Ch1007  Witam

Czy brak dźwięku w trybie ambient występuje na głośnikach TV?

Poza tym proszę wykonać reset telewizora:

Ustawienia->Ogólne->Resetuj. 

Przeme125
First Poster
Opcje
Przyłanczsm się do pytania jak usunąć moje tło w trybie Ambient bez resetu TV?
0 Like
Patryk Ch1007
Apprentice
Opcje
Niestety pomogło jedynie zresetowanie telewizora
Kashen
Pioneer
Opcje
Też chcę usunąć więc jak usunąć własne tło bez resetowania TV? Bo to nic nie daje, bo tło powraca jak się uruchomi aplikacje na telefonie. To są jakieś żarty, bo z telefonu też nie da się usunąć. Radość trwała krótko, to co wyrabia Samsung zaczyna mi się już niepodobać
0 Like
Patryk Ch1007
Apprentice
Opcje
A to dziwne bo mi przy resecie telewizora również całe powiązanie smart things się zresetowało a co za tym idzie tło również.
0 Like
Kashen
Pioneer
Opcje
No właśnie, u mnie też wszystkie powiązania się usunęły. Lecz po ponownym powiązaniu niechciane tło znowu się w telefonie pokazało i nie ma opcji usuń ani w tv, ani w telefonie. Jest tylko opcja edycja. To tak jakby zapisane było na ich serwerach. Jak się zalogujesz na te same konto to tło wraca. Z drugiej strony wykonywać reset aby usunąć tylko tło to jakiś absurd, bo usuwa się wszystko i od nowa trzeba wykonywać wszystkie ustawienia itd.
0 Like
Patryk Ch1007
Apprentice
Opcje
Też jestem zdania że jest to poniekąd żart że nie ma prostego sposobu na ten problem. Jedynie reset ale jak widać też nie we wszystkich przypadkach.
0 Like
Cezary_
First Poster
Opcje
Dzień dobry.
Bardzo proszę o informację czy samsung zamierza wypuścić nakładkę softu umożliwiającą usunięcie mojego tła w ambient bez konieczności resetowania urządzenia?
Z góry dziękuję za odpowiedź.