Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku przez HDMI ARC TV Samsung UE65MU6100- amplituner Pioneer VSX-932

(Temat utworzony: 19-05-2020 12:58 PM)
4502 Wyświetlenia
Karol88Z
First Poster
Opcje

Witam,

Mam problem z dzwiękiem. Do amplitnera są podłączone wszystkie urzadzenia ( xbox, PC, dekoder tv), natomiast połączenie między TV a amplitunerem jest przez HDMI ARC. Wszystko chodziło super, wszystko sterowane jednym pilotem automatyczne włączenie oraz wyłączenie. Jednak po pewnego poranka nastąpił brak komunikacji pomiędzy TV a amp. Telewizor nie widział podłączenia HDMI 3 arc i pokazywał, że dźwięk idzie przez kabel optyczny( który nie był podłączony). Brak sterowania, brak dźwięku zwrotnego z TV ( youtube, netflix).  Serwis uznał, że trzeba wymienic płytę główną w TV. Po wymianie wszystko super działało miesiąc czasu. Kolejna wymiana, wszystko działa, TV pobrał aktualizację ( przy serwisancie) i przestało działać. Odpowiedź serwisu Samsunga jest taka, że nie będzie działać bo potrzebny jest amplituner  marki SAMSUNG. Co wydaję  się odpowiedzią nie na miejscu. Wiem, że są problemy na arc, dlatego uważam, że chociaż dźwięk powinien działać. Macie jakiś pomysł, gdzie leży problem? W amplitunerze aktualizację są wyłączone od początku. Kable HDMI były wypinane, żeby sprawdzić czy zadnego zwarcia nie ma. Kabel do TV był również wymienany. 

Pozdrawiam.  

0 Like
22 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
prezesus
First Poster
Opcje

Witam, Podpinam się z tematem, posiadam pionka VSX-933 i tv UE55H6400 nie działa automatyczne sterowanie dźwiękiem ARC. Zmieniłem TV na Samsung QE65Q67TA i to samo. Mało tego w starym szedł DTS w obecnym brak.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Kodeki DivX i DTS nie są obsługiwane przez modele telewizorów Samsung TV wyprodukowane w roku 2020

Jeśli nie działa, ARC zaleca się podłączenie dodatkowo kabel optyczny.

0 Like