Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku po podłączeniu przez ARC

(Temat utworzony: 02-05-2020 07:55 PM)
38810 Wyświetlenia
dg74
Explorer
Opcje

Posiadam telewizor Samsung UE55RU7372U i po podłączeniu soundara Denon DHT-S216 przez HDMI ARC nie odtwarza dźwięku. Anynet+ jest włączony, przez kabel optyczny jest ok, bluetooth też działa.

Jest jakieś rozwiązanie??

0 Like
108 Odpowiedzi
Paweł8
First Poster
Opcje

U mnie pomogło odłączenie innego urządzenia (xiaomi tvbox) które przyłączyłem do innego portu HDMI, oraz reset urządzeń wraz z odłączeniem wszystkiego od prądu. 

0 Like
Members_h7s14G1
First Poster
Opcje

Nie pomoglo. Kabel inny, reset wykonany. Dalej to samo, nie ma dźwięku. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Mój znajomy ma mój stary TV UE40JU6740 i wszystko działa prawidłowo więc szukaj przyczyny po stronie denon dht s316  

Members_h7s14G1
First Poster
Opcje

Tylko że wszystko do tej pory chodziło poprawnie. Nagle przestalo i nie wiadomo, czy to wina samsunga czy denona.

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Hej @Members_h7s14G1 

tak jak napisał @vdsl2 szukaj przyczyny po stronie denona. W razie czego zadzwoń na infolinię, żeby zrobili Ci reset serwisowy i zdalnie sprawdzili, czy to na pewno nie wina TV.

stiwid
Pioneer
Opcje

Przepraszam, że odświeżam, ale prawdopodobnym problemem tego, że tv gubi połączenie z amplitunerami jest inne urządzenie, które przesyła dźwięk przestrzenny po hdmi. 
Oprogramowanie TV ma buga i urządzenia uśpione dalej widzi jako włączone i ciągnie od nich dźwięk przestrzenny stąd przestaje widzieć amplituner.

Mam to samo z Denon AVR-1713 i gubi połączenie tylko wtedy gdy dekoder lub Xiaomi box jest podłączone, ale nawet uśpione.

Prostym rozwiązaniem jest po prostu włączenie innego urządzenia z dźwiękiem przestrzennym i przełączenie potem na amplituner - dźwięk przestrzenny wraca do amplitunera.

0 Like
Grundol
Journeyman
Opcje
Witam mam ten sam problem z tv samsung mu7002 i soundbar samsung q60t czy wiadomo którego urządzenia jest winna? Czy ktoś już wie jakie jest rozwiązanie tego problemu
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grundol  jak nie masz dźwięku po HDMI pozostaje podłączyć jeszcze kabel optyczny i po problemie.

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/jak-podlaczyc-zewnetrzne-urzadzenie-audio-przy-uzy...

0 Like
wait666
First Poster
Opcje
Mam podłączony telewizor LG z kinem domowym Samsunga ht f44550 kablem HDMI. Podłączenie jest przez port HDMI arc, ale nie przesyła dźwięku. Wg mnie wszystko jest ustawione jak trzeba. Znowu po podłączeniu przez optica, dźwięk jest. Co może być przyczyną?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
W swoim TV powinieneś mieć włączoną funkcję, odpowiednik Anynet+ Samsunga. Zdaje się, że Simplink.
0 Like