Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku po podłączeniu przez ARC

(Temat utworzony: 02-05-2020 07:55 PM)
38765 Wyświetlenia

Też mam ten problem

dg74
Explorer
Opcje

Posiadam telewizor Samsung UE55RU7372U i po podłączeniu soundara Denon DHT-S216 przez HDMI ARC nie odtwarza dźwięku. Anynet+ jest włączony, przez kabel optyczny jest ok, bluetooth też działa.

Jest jakieś rozwiązanie??

0 Like
108 Odpowiedzi
piotr_w
First Poster
Opcje

Czy mogę się podłączyć do tematu. Mam podobny problem. Czat z ekspertem Samsunga nic nie pomógł. Posiadam TV Samsung UE43NU7462. Używam satelitę podłączonego do Amplitunera Marantza NR1200 i nie mam żadnych problemów z przesyłaniem przez HDMI ARC video i audio na telewizor.

Chciałbym podłączyć TV kablem hdmi do Marantza, aby przesyłać audio z telewizora. Niestety, moj telewizor nie widzi w ustawieniach wyjścia dźwięków "odbiornika hdmi".

IMG_4503.jpg

Funkcja Anynet+ (HDMI-CEC) jest włączona. Zmieniałem kabel hdmi, wyłączałem oba urządzenia i nic. Będę wdzięczny za sugestie. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@piotr_w  Raczej pozostaje Ci serwis żeby to sprawdził dlaczego twój TV nie widzi HDMI od amplitunera.

kargulap
Apprentice
Opcje

U mnie ten sam problem. Pomaga tylko reset tv, poprzez odłączenie go od prądu na chwilę - błahe rozwiązanie, ale dostęp do gniazdek mam utrudniony, bo są na ścianie zasłonięte wiszącym tv. Po kilku dniach problem nawraca. Ktoś poznał już rozwiązanie? Przyglądał się problemowi u kogoś z Was serwisant Samsunga?

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Hej @kargulap 

skontaktuj się z infolinią. Sprawdzą TV. Jeśli to faktycznie usterka, a TV jest na gwarancji to zamówią serwis. 

0 Like
piotr_w
First Poster
Opcje

Rozwiązanie jest proste. trzeba wejść w setup Marantya, a następnie w video i aktywować ARC, bo z automatu jest OFF. Gdyby nie działało to w telewizorze Samsung format dźwięku zmienić z Dolby na PCM i powinno działać.

0 Like
Anna10
Apprentice
Opcje

U mnie dokładnie to samo. Od dwóch dni mam soundbar i walcze z ARC. Wszystko ustawione jak powinno być i po wyłączeniu tv z prądu i włączeniu wszystko działa. Jednak gdy wyłączan tv na dużej np na noc, następnego dnia rano znów ta sama zabawa. Niby widzi hdmi i pokazuje że odtwarza dźwięk ale dźwięku brak. Naprawdę jest to irytujące, bo sprzęty tanie nie były i taka prosta sprawa jak działanie HDMI nie powinno być problemem. Pociesza mnie tylko, że nie jestem sama :winking-face: Pozdrawiam!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anna10  Napisze jakie masz dokładne modele urządzeń?

Anna10
Apprentice
Opcje

Tv Samsung UE65NU8000

Soundbar Philips TAPB603/10

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zapoznaj się dokładnie z instrukcją Sounbara na stronach 9 i 14.

Pamiętaj że urządzenia innej marki mogą że sobą nie działać w 100%

kargulap
Apprentice
Opcje

Mam ubolewać, że Denon nie oferuje telewizorów?

0 Like