Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Auto kalibracja qn91b

(Temat utworzony: 29-12-2022 11:35 AM)
1739 Wyświetlenia
buczyk83
First Poster
Opcje
Witam. Miał ktoś problem z pełną auto kalibracją telewizora qn91b ? Szybką kalibracja przebiega poprawnie ale pełna jest przerywana po kilkunastu sekundach . Posiadam telefon s22 ultra . Więc powinno działać. 
0 Like
33 Odpowiedzi
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@buczyk83 Odłącz TV od prądu na minutę. Następnie ponów kalibrację.

buczyk83
First Poster
Opcje
Witam. To niestety nie działa. Na zagranicznym forum ludzie też o tym piszą więc to być może jakiś bug oprogramowania. W każdym razie profesjonalna kalibracja nie działa.
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Czy dotyczy to tylko tego konkretnego modelu, czy innych też? Podrzuć linki.

0 Like
faku
Pioneer
Opcje
U mnie też przerywa , mam s21U
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@faku Resetowałeś telewizor i oprogramowanie TV jest aktualne? 

Zamów ewentualnie sobie pomoc techniczną zdalnie. Widziałem taką opcję w telewizorze:

Ustawienia->Pomoc techn.->Konserwacja urządzenia-> Prośba o pomoc techniczną.

fiziosław
First Poster
Opcje
Czy udało się usunąć problem z zaawansowaną kalibracją? Mi też przerywa w trybie zaawansowanym. Mam Samsunga S22+.
0 Like
GrzegorzOlek
Apprentice
Opcje
U mnie jest to samo qn91bat tel s21 5g
0 Like
Kashen
Pioneer
Opcje
Tak to prawdopodobnie wina oprogramowania, tak przynajmniej stwierdził serwisant, króry mi naprawiał ten telewizor z innych wykrytych usterek. Powiedział, że trzeba poczekać na aktualizację, bo z tą kalibracją nic nie zrobi. U mnie szybka kalibracja też przeszła, ale dziwię się tylko, że samsung pisze o białym punkcie, lecz u mnie to był czarny. Zaawansowana kalibracja tak jak u ciebie nie przechodziła
0 Like
buczyk83
First Poster
Opcje
Profesjoalna kalibracja przeszła, ale tylko z iPhone, w moim przypadku iPhone 12.
0 Like