Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Smart IPTV i rozjeżdżający się dźwięk.

(Temat utworzony: 11-01-2020 12:46 PM)
4893 Wyświetlenia
kamilstan
Pioneer
Opcje

Witam

Mam TV Q70R i na nim zainstalowaną aplikację Smart IPTV. Nie wiem dlaczego ale raz częściej a raz rzadziej dźwięk podczas oglądania jakiegoś kanału znika na chwilę a potem jest już rozsynchronizowany, musze przełączyć kanał na chwilę aby wrócił do normy. Moja lista IPTV oraz prędkość internetu jest pewna gdyż na innych urządzeniach nie ma tego problemu (Telefon, laptop, tv philips z Androidem). Czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem? Pisanie do twórców aplikacji niestety jest bez sensu bo nie odpowiadają.

0 Like
18 Odpowiedzi
EwaK
Hotshot
Opcje

@kamilstan już się spotkaliśmy na forum z informacjami, że aplikacja ostatnio dziwnie działa. Wcześniej było ok? Sprawdź oczywiście aktualizację TV i wykonaj na początku zwykły reset zasilania na 15 minut. Co do twórców aplikacji, pewnie mają określony czas na odpisanie :winking-face:

0 Like
rafall1976
First Poster
Opcje

U mnie to samo i to nie wina aplikacji bo na innych aplikacjach to samo w samsungu

0 Like
wojtek_r22
Journeyman
Opcje

Czy znalazł ktoś rozwiązanie tego problemu? U mnie w telewizorze Samsung RU8002 taki sam problem. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy masz najnowszy firmware wersji 1374 ? Czy ten problem występuje z aplikacji, czy dekodera ?

0 Like
wojtek_r22
Journeyman
Opcje

Gdzie sprawdzić/zaktualizować firmware? Problem występuje w aplikacji. Nie mam dekodera.

0 Like
wojtek_r22
Journeyman
Opcje

Gdzie sprawdzić/zaktualizować firmware? Problem występuje w aplikacji. Nie mam dekodera.
0 Like
kamilstan
Pioneer
Opcje

U mnie nic się nie dało zdziałać to wina Samsunga. Kupiłem tani tv box z chipem s905x3, postawiłem na nim Coreelec i IPTV działa bez zająknięcia. Poza tym nie ma równiez problemu z dts, DTS HD itp.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

HOME->ustawienia->Pomoc tech->aktualizacja oprogramowania lub O telewizorze.

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@wojtek_r22 A próbowałeś uruchomić swoją listę w aplikacji OTTPlayer? Czy tam też występuje ten sam błąd?

20210106_201839.jpg

0 Like