Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacja QE55Q70RAT

(Temat utworzony: 27-07-2024 04:00 PM)
46 Wyświetlenia
Czarnybrat
First Poster
Opcje

Witam,

ostatnio u mnie pobrała się aktualizacja do ww. modelu w wersji 1381.2 i od tego zaczęły się problemy.

Najpierw przestał działaś pilot SMART( ten czarny wąski), nie paruje się z TV w ogóle.

Oczywiście wymienione baterie, próba parowania zgodnie z instrukcją itp.

Następnie przestał w TV działać czujnik natężenia oświetlenia, tj: nawet jak jest ciemno i mam zaznaczoną opcje wykrywania świata otoczenia  niestety TV nie zmniejsza jasności.

Dzwoniłem na infolinie, Pan mi się podłączył zdalnie, zresetował TV oraz wgrał nowy sub-micom.

Niestety to nie pomogło, powyższe problemy nadal występują, a dodatkowo wczoraj Tv jakby się " przycinał" w sensie  reagował z opóźnieniem  na przyciski .( znalazłem starego pilota od poprzedniego Tv która działa)

Czy ktoś tez coś takiego miał? aktualizacja była jako tydzień temu pobrana

Wg infolinii powinien przyjechać serwis- coś o wymianie czujnika mowa była. Szkodami rozbierać Tv który ma dopiero co rok.

A może to wersja oprogramowania ma jakies bug/ błędy i stąd to wynika.

Może ma ktoś jakieś informacje w tym temacie

0 Like
70 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Czarnybrat  Nikt nic nie wie i nie wiadomo czy coś się pojawi.

0 Like
Czarnybrat
First Poster
Opcje
Cześć ostatnio zauważyłem że tv wybiera samoczynnie ścieżkę dźwiękową na praktycznie każdym kanale naziemnym DVT-T2 jako "nieokreślony Dolby D+ 2.0"-czasem z AD
Czy coś się zmieniło że nadawcy mają wymogi żeby tak teraz przesyłam dźwięk czy w moim tv coś jest nie tak. Niestety zmiana na Dolby D 2.0+wymaga wejścia w menu nadawania i zmianę ręczną ścieżki za każdym razem jak zmienie kanał.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Czarnybrat  Raczej samo nie powinno tak się zmieniać poza tym tylko TVP 1/2 dodał Dolby Atoms .

Czy możesz wrzucić zdjęcie i na których stacjach tak się dzieje? 

Czarnybrat
First Poster
Opcje
Polsat,puls, tvp kobieta i inne tvp, eska .praktycznie oprócz wp tv i nowa tv na wszystkich sam ustawia się nieokreślony
0 Like
Czarnybrat
First Poster
Opcje
Jak będę w domu wrzucę kilka fot z różnych kanałów
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Czarnybrat  Na forum Satkurier jest temat o AC-4 ale tam nikt nie ma problem na TV  Samsung dotyczy tylko innych marek. Napisz jaką masz też wersję firmware w TV.

0 Like
Czarnybrat
First Poster
Opcje
Wersja 1420.0
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak często to się pojawia na tych kanałach? Masz podłączony jakiś soundbar lub kino domowe?

0 Like
Czarnybrat
First Poster
Opcje
Za każdym razem jak włączam tv naziemną. Nie mam soundbara ani kina domowego podłączonego
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na początek w ustawieniach dźwięk->ustawieniach eksperckie-> zeruj dźwięk.

Jak to nie pomoże ponownie przeszukać kanały. Jak dalej będzie tak samo to już przywrócenie TV do ustawień fabrycznych.