14-07-2021 04:09 PM
Witam,
ostatnio u mnie pobrała się aktualizacja do ww. modelu w wersji 1381.2 i od tego zaczęły się problemy.
Najpierw przestał działaś pilot SMART( ten czarny wąski), nie paruje się z TV w ogóle.
Oczywiście wymienione baterie, próba parowania zgodnie z instrukcją itp.
Następnie przestał w TV działać czujnik natężenia oświetlenia, tj: nawet jak jest ciemno i mam zaznaczoną opcje wykrywania świata otoczenia niestety TV nie zmniejsza jasności.
Dzwoniłem na infolinie, Pan mi się podłączył zdalnie, zresetował TV oraz wgrał nowy sub-micom.
Niestety to nie pomogło, powyższe problemy nadal występują, a dodatkowo wczoraj Tv jakby się " przycinał" w sensie reagował z opóźnieniem na przyciski .( znalazłem starego pilota od poprzedniego Tv która działa)
Czy ktoś tez coś takiego miał? aktualizacja była jako tydzień temu pobrana
Wg infolinii powinien przyjechać serwis- coś o wymianie czujnika mowa była. Szkodami rozbierać Tv który ma dopiero co rok.
A może to wersja oprogramowania ma jakies bug/ błędy i stąd to wynika.
Może ma ktoś jakieś informacje w tym temacie
14-07-2021 08:25 PM
15-07-2021 01:29 PM
no nie wiem czy wina płyty-stało się to dokładnie po aktualizacji.jak się uruchomił ponownie pojawiły się objawy o których napisałem. wcześniej było wszystko ok.
15-07-2021 01:38 PM
15-07-2021 02:09 PM
rozumiem że miał też aktualizację zrobioną na tą wersję co podałem?
15-07-2021 05:45 PM
18-07-2021 09:41 PM
https://eu.community.samsung.com/t5/tv/betreff-aktuelle-changelogs-f%C3%BCr-samsung-tv-updates-der-g...
Znalazłem kogoś na niemieckim forum, u tórego też nie działa light sensor po aktualizacji firmware do 1381.2
20-07-2021 10:17 AM
widziałem ale tutaj podane jest że w trybie inteligentnym. ja używam trybu standardowego i to działało od początku jak zakupiłem Tv, a po aktualizacji pojawiły się powyższe objawy.
20-07-2021 09:24 PM
@Czarnybrat, a podczas kontaktu z infolinią łączyli się zdalnie z telewizorem, żeby zrobić jego głębszy reset? Jeśli nie, to możesz ich o to poprosić. Ja też jako jedną z opcji podejrzewam bardziej problem z płytą główną, jak powiedział @vdsl2, więc niezbędna może się okazać wyprawa do serwisu.
21-07-2021 03:40 PM
tak było połączenie zdalne, oraz "twardy reset" i aktualizacja sub-micom. nie pomogło, zgłosiłem wczoraj naprawę serwisową i wg nich czujnik wysiadł. czekam aż pojawi się serwisant i oceni co i jak.