Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aktualizacja 1352 - brak możliwości zmiany dzwięku z DD+ na inny w aplikacji Netflix, TV QE65Q60RA

(Temat utworzony: 09-03-2020 08:00 PM)
1683 Wyświetlenia
Greg0
Explorer
Opcje

Witam

Wczoraj jeszcze miałem dzwięk DolbyDigital 5.1 w aplikacji Netflix (firmware 1351), po aktulalizacji TV wymusza DD+ w Netflixie i nie da się tego zmienić (opcja na szaro). Korzystam z dzwięku DD po ARC z racji tego że posiadam stary aplituner Denon AVR1611.  W oprogramowaniu 1351 można było zmieniać tą opcje między PCM, DD i DD+. Myśle że niebawem będą się zgłąszać kolejni użytkownicy z tym problemem, tutaj wątek na anglojezycznym wsparciu: https://eu.community.samsung.com/t5/TV/Netflix-sound-not-working-on-UE50NU7400-with-digital-output/m...

Proszę o naprawę tej usterki.

ps. Proszę o nie przezucanie winy na aplikacje Netflixa, gdyż wyna leży po stronie Tizena.

0 Like
25 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Greg0  Czy zgłaszałeś ten problem na infolinie Samsung tel.22 607 93 33 ? Pamiętaj, że aktualizacje są wypuszczane raz na 1/2 miesiące.

0 Like
Greg0
Explorer
Opcje

Nie zgłaszałem, gdyż z tego co czytam w anglojęzycznym wątku dotyczącym tej sprawy, telefoniczna pomoc nic nie da, gdyż odbywa się ona na zasadzie prosze włączyć/wyłączyć, odpiąć/wpiąć i zresetować. Cytuje użytkowników EN "Told the customer service agent this about ten times during our conversation tonight, and a half hour later after changing this and resetting that, nothing is fixed", "contacted Samsung and they had me through the on/off, switch cables, stand on your head, sacrifice a 13-yr old virgin etc.", "Nobody even listened when I said the problem is either tizen or the netflix app is forcing dolby+ and my receiver cant handle it. "

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Greg0  My też więcej Ci nie pomożemy, pozostaje czekać na kolejną aktualizację. Czy sprawdzałeś, jak zachowuje się TV  z jakiegoś filmu sample? Mogę taki tu wrzucić.

0 Like
Greg0
Explorer
Opcje
Uzupełniając mojego posta dodam ze w aplikacji prime video wszystko jest ok tzn. jest wybór dźwięku miedzy PCM, DD, DD+. Filmy z dysku USB z dźwiękiem DD również działają - oczywiście mowa o przesyłaniu po ARC.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Greg0  Jak się dowiedziałem, jest przygotowana aktualizacja 1359, która rozwiązuje problem. Jak się pojawi dam Ci znać

Greg0
Explorer
Opcje
Super, dziękuje za informacje.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Greg0  Jak chcesz, widzieć to Netflix namieszał, a nie Samsung. 

0 Like
Greg0
Explorer
Opcje

Niezależnie z czyjej winy mam nadzieje, że problem będzie rozwiązany. Jescze raz dziękuje za pomoc.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Greg0  Jeszcze jedna rzecz mi wpadła, do głowy spróbuj, załączyć opis audio wtedy powinna się być możliwa wybór DD+ Nie korzystam, z Netflix więc nie mogę sprawdzić.

Przechwytywanie.PNG

0 Like