02-12-2021 03:45 PM
Cześć,
Czy jest opcja aby przy używaniu AirPlay używać trybu gry? Zależy mi na zniwelowaniu opóźnień, przy łączeniu się Macbookiem bezpośrednio z TV pojawia się lag utrudniający pracę (na oko 200 - 300 ms), podejrzewam, że to przez "dodatki" w TV polepszające jakość i płynność obrazu. Dodam, że przez podstawkę Apple TV i podłączeniu jej przez HDMI laga prawie w ogóle nie ma, po uruchomieniu trybu gier chodzi w zasadzie bez jakichkolwiek opóźnień. Pingi do TV mam w okolicach 1 - 2 ms, czasem pojawi się pik do 40 lub 50 ms. TV połączony z routerem po kablu, MacBook po wifi. Praktycznie identyczne wyniki są jeśli chodzi o konfigurację z podstawką Apple TV (która nie ma lub ma niewyczuwalne opóźnienia). Wynika z tego że lag jest powodowany przez telewizor, czy można coś z tym zrobić? Czy są jakieś ukryte (lub nie) zaawansowane opcje pozwalające dostosować ten topowy model pod siebie? Nie chce mi się wierzyć, że w TV za tyle pieniędzy nadal będę musiał korzystać z dodatkowej podstawki aby był używalny do pracy... Druga kwestia to MultiView - dlaczego nie mogę dla AirPlay wyłączyć i np tylko ręcznie móc wymusić? Czemu domyślnie jest tak, że za każdym razem kiedy się łączę z tv to muszę gadać z Bixby i prosic o wyłączenie MultiView albo szukać pilota i wyłączać go pilotem? Na pewno da się te kwestie ograć softem, może będzie jakaś aktualizacja poprawiająca UX lub pozwalająca na większe możliwości konfiguracyjne? Proszę o informacje/porady do w/w.
03-12-2021 12:03 PM