Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak podłączyć trzy urządzia

(Temat utworzony: 28-11-2021 11:35 AM)
184 Wyświetlenia
krzysiek68
Pathfinder
Opcje

Mam problem z podłączeniem TV EU MU 7052 + dekoder vectra + soundbar Q950T + amplituner Sony STR-DN850

Wszystko było dobrze ale wczoraj musiałem tv powiesić wyżej. odłączyłem HDMI od soundbara. Jak już wszystko miałem gotowe podłączyłem listwę ale nie pamiętałem do którego gniazda. 

No i zaczęły się kłopoty. Dekoder nie wyłącza się  z TV, listwa również, amplituner ( oczywiście z ARC) również. 

Jak wyłączę dekoder pilotem vectry to TV się też nie wyłącza. resetowałem tv do hard reset ale nic nie pomaga. 

W aplikacji przełączałem wcześniej wyście dźwięku czy to hdmi, wi-fi,blutooch na listwę albo na amplituner po hdmi i wtedy sie ampli włączał.

Liczę na Waszą pomoc .

0 Like
5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@krzysiek68  Proponuje wykonać reset urządzeń do ustawień fabrycznych i ponownie wszystko skonfigurować.

krzysiek68
Pathfinder
Opcje

Robiłem reset tv i listwy. Nic nie pomaga. Teraz tv nie wykrywa po HDMI listwy

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możliwe że jest uszkodzony kabel HDMI. Czy ręcznie konfigurować uniwersalnego pilota?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@krzysiek68  napisał(a):

Wszystko było dobrze ale wczoraj musiałem tv powiesić wyżej. odłączyłem HDMI od soundbara. Jak już wszystko miałem gotowe podłączyłem listwę ale nie pamiętałem do którego gniazda. 

Zweryfikuj, do którego dokładnie portu jest podłączony soundbar.

0 Like
krzysiek68
Pathfinder
Opcje

Konsultant pomógł. Trzeba włączyć DIN  na listwie i odłączyć tv z sieci. I poszlo gładko. Dzięki wszystkim