Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GWARACJA? Wciąż pod górkę! Dramat!

(Temat utworzony: 01-08-2021 09:25 PM)
889 Wyświetlenia
Coookie
First Poster
Opcje

Moja sytuacja:
Kupiłem używany tablet który okazał się być kupiony wcześniej w niemieckiej sieci komórkowej.
Tablet po czasie się zepsuł. Przestał się włączać bez przyczyny. Gwarancja jest ALE:
Jeśli mam dowód zakupu z niemieckiej sieci komórkowej to w polskim Samsungu nie chcą go naprawić bo nie mam karty gwarancyjnej.

Napisałem do Niemieckiego działu pomocy. Dostałem odpowiedź że mogę zamówić online naprawę tabletu i naprawią go w Niemczech. 
Czyli pierwsze utrudnienie, wypełnianie wszystkiego w obcym języku + wysyłka.

Wypełniam teraz formularz i na końcu się okazuje że z Polski mogę tablet wysłać ale odsyłają sprzęt tylko na adres Niemiecki.
Przecież nie mieszkam w Niemczech!
Mam sprzęt od międzynarodowej wielkiej firmy która plasuje się w czołówce pod względem sprzedanych produktów. 

To jest jakiś komedio dramat.

Dlaczego w Huawei wystarczy podać nr imei i w każdym salonie na świecie naprawią sprzęt bez cudowania a samsung tego nie umie? Tablet za 4k a gwarancja jak na bazarze.

Dlaczego niemiecki serwis widzi że sprzęt jest na gwarancji a polski nie? 
Dlaczego po naprawie w Niemczech nie możecie odesłać sprzętu do Polski, skąd został wysłany?

0 Like
11 Odpowiedzi
Coookie
First Poster
Opcje

Soft jest aktualny. Nie było z ich strony żadnych złudzeń. Danych nie będzie. Nie podoba się to do widzenia. Podejście do klienta żenujące. Wroclavia ul. Sucha 1. Nie polecam. Zobaczę może w jakimś innym serwisie da się normalnie podejść do tematu. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JustynaM, bardzo dziękuję za potwierdzenie i rozwianie wszelkich wątpliwości.