01-08-2021 09:25 PM — edytowano 01-08-2021 09:45 PM
Moja sytuacja:
Kupiłem używany tablet który okazał się być kupiony wcześniej w niemieckiej sieci komórkowej.
Tablet po czasie się zepsuł. Przestał się włączać bez przyczyny. Gwarancja jest ALE:
Jeśli mam dowód zakupu z niemieckiej sieci komórkowej to w polskim Samsungu nie chcą go naprawić bo nie mam karty gwarancyjnej.
Napisałem do Niemieckiego działu pomocy. Dostałem odpowiedź że mogę zamówić online naprawę tabletu i naprawią go w Niemczech.
Czyli pierwsze utrudnienie, wypełnianie wszystkiego w obcym języku + wysyłka.
Wypełniam teraz formularz i na końcu się okazuje że z Polski mogę tablet wysłać ale odsyłają sprzęt tylko na adres Niemiecki.
Przecież nie mieszkam w Niemczech!
Mam sprzęt od międzynarodowej wielkiej firmy która plasuje się w czołówce pod względem sprzedanych produktów.
To jest jakiś komedio dramat.
Dlaczego w Huawei wystarczy podać nr imei i w każdym salonie na świecie naprawią sprzęt bez cudowania a samsung tego nie umie? Tablet za 4k a gwarancja jak na bazarze.
Dlaczego niemiecki serwis widzi że sprzęt jest na gwarancji a polski nie?
Dlaczego po naprawie w Niemczech nie możecie odesłać sprzętu do Polski, skąd został wysłany?
02-08-2021 03:38 PM
Soft jest aktualny. Nie było z ich strony żadnych złudzeń. Danych nie będzie. Nie podoba się to do widzenia. Podejście do klienta żenujące. Wroclavia ul. Sucha 1. Nie polecam. Zobaczę może w jakimś innym serwisie da się normalnie podejść do tematu.
02-08-2021 04:32 PM
@JustynaM, bardzo dziękuję za potwierdzenie i rozwianie wszelkich wątpliwości.